Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet av den första semifinalen i Finlands UMK

Det var mycket nordiskt under gårdagens superlördag i Eurovisionland! Här i Sverige drog vi igång Melodifestivalen, Danmark valde sitt bidrag i finalen av Melodi Grand Prix, Island valde ut de sista finalisterna i Söngvakeppnin - och Finland drog igång sin nationella uttagning UMK 2015!

Inför årets upplaga har man förenklat sin uttagning en del - borta är nu juryn som kommenterade och bedömde bidragen - och borta är omvägarna till finalen. I år avgörs tävlingen i tre raka semifinaler med sex bidrag i varje - tittarna röstar på egen hand tre från varje till final vilket leder oss till en final om nio bidrag den 28 februari.

Igår avgjordes alltså den första semifinalen i en tvstudio hos YLE i Helsingfors under programledning av Rakel Liekki och Roope Salminen - och vi fick genast känna på vad det innebär att folket har allt i sina händer. Till final gick nämligen inte oväntat Pertti Kurian Nimipäivät, ett populärt band som startade som ett projekt för funktionshindrade - inte helt olikt ett finskt och punkigt Glada Hudik. Kul att de är med och tävlar förstås - mindre kul att deras ursäkt till låt går till final på bandets popularitet.

Desto roligare då att hela tävlingens bästa låt också lyckades ta sig till final! Jag tycker nämligen att fyrmannabandet Satin Circus står i en klass för sig, vilket förstärktes efter att nu ha sett dem live! Deras Crossroads är helt klart min favorit i årets finska tävling! Vi kollar in den - därunder hittar du hela resultatet med länkar till alla den första semins bidrag!

Resultatet av den första semifinalen i UMK 2015

Till final
Satin Circus - Crossroads
Norlan "El Misionario" - No voy a llorar por ti
Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina mun pitää

Utslagna
Hans on the Bass - Loveshine
Vilikasper Kanth - Äänen kantamattomiin
Pihka ja Myrsky - Sydän ei nuku
Resultatet av den första semifinalen i Finlands UMK Reviewed by Pierre on 16:11:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.