Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet av den tredje semifinalen i Finlands UMK

Igår kväll var våra grannar i Finland framme vid den tredje och sista semifinalen i sin uttagning UMK 2015 - och medan vi hemma i Sverige skickade en samisk jojk till final så gjorde man faktiskt exakt samma sak i vårt östra grannland!

Upplägget var precis detsamma som i de båda inledande semifinalerna; sex bidrag framfördes och tittarna röstade fram tre av dem till nästa veckas final. Likaså gick mönstret från de båda föregående deltävlingarna igen - finländarna vill ha färgstarka nummer i år!

Färg fanns till och med i titeln på ett av veckans bidrag! Hold Your Colours som framfördes av mor- och dotterduon Solju kombinerar ett modernare etniskt sound med jojk av mamma Ulla Pirttijärvi Länsman - och det höll för en plats i finalen på lördag. Chansen, eller risken om man så vill, finns alltså att vi får två bidrag uppbyggda omkring jojk i Wien! Bidraget har för övrigt svenska upphovsmän i systrarna Ylva och Linda Persson.

Till final gick också Angelo de Nile, en karaktär spelad av Kimmo Blom, som bjöd på gladiatorskådespel när han överspelande tog i för president och fosterland i ett fläskigt dramatiskt bidrag som kändes som en tre minuter lång hyllning till Queen. Den tredje finalplatsen togs av bandet Järjestyshäiriö som på gott och ont lyckades låta som ett finskt Melody Club.

Därmed är alltså allt klart för final på lördag! Där tar folkets envälde i UMK slut när en jury går in och står för en del av resultatet - vilket jag tycker känns tryggt. De finska tvtittarna har så här långt känts väl lättköpta av effektsökeri - i finalen hoppas jag på större fokus på låtarna!

Vi kollar in det finska jojkbidraget Hold Your Colours med Solju! Där under hittar du hela den tredje semins resultat samt startfältet i nästa lördag final med länkar till samtliga bidrag!

Resultatet i den tredje semifinalen av UMK 2015

Till final
Järjestyshäiriö - Särkyneiden sydänten kulmilla
Angelo de Nile - All for Victory

Utslagna
Aikuinen - Kyynelten lahti
Ida Bois - Kumbaya
Heidi Pakarinen - Bon voyage

Startfältet i finalen av UMK 2015

Norlan "El Misionario" - No voy a llorar por ti
Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina mun pitää
Satin Circus - Crossroads
Shava - Ostarilla
Opera Skaala - Heart of Light
Jouni Aslak - Lions and Lambs
Järjestyshäiriö - Särkyneiden sydänten kulmilla
Angelo de Nile - All for Victory
Resultatet av den tredje semifinalen i Finlands UMK Reviewed by Pierre on 12:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.