Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet av första heatet i lettiska Supernova

Vi har fortfarande en deltävling från helgen kvar att avhandla! I söndags drog ju Lettland igång sitt nya eurovisionformat Supernova med det första av två kvartsfinalheat!

Efter sex svåra år i Eurovision Song Contest då man aldrig varit närmare en finalplats än när Aarzemnieki hamnade på en trettonde plats i semifinalen i Köpenhamn i våras med Cake to Bake så bestämde man sig inför den här säsongen att skrota den förra nationella uttagningen Dziesma och testa något nytt.

Förändringarna jämfört med det gamla formatet är ingen revolution direkt, men den uttalade målsättningen att hitta en karismatisk och talangfull artist och en låt som har potential att bli en radiohit utanför Lettland pekar ju redan det i en helt annan riktning än låtarna man valt de senaste åren. Återstår att se om de kan leva upp till det!

Bland 98 inskickade bidrag valde en jury bestående av såväl lettiska som internationella deltagare ut tjugo som sedan fördelades på de två inledande kvartsfinalheaten. I varje heat skickar först tvtittarna vidare två bidrag till semin och därefter väljer en jury ut ytterligare två bland de återstående bidragen. Således får vi sedan en semifinal med åtta bidrag som fungerar på samma sätt. Tävlingen avslutas alltså med en final med fyra bidrag den 22 februari. I finalen ligger allt i tittarnas händer - först röster de fram två superfinalister och sedan en vinnare bland dem. En spännande twist är att juryn har makten att åter plocka in en redan utslagen låt i tävlingen. Den ges i så fall till en av de kvarvarande artisterna - vars låt då plockas ur tävlingen!

Söndagens show visade till att börja med att man höjt ambitionsribban en bit i år - en snyggare scen har jag aldrig sett i en lettisk uttagning. Då var det lite värre ställt med låtarna... Bland kvällens låtar fanns bara en jag kan tänka mig på en eurovisionscen, It's the night med Antra Stafecka som räddades till semifinal av juryn - men en internationell hit? Inte va... Jag hoppas letterna sitter på ett riktigt ess bland de återstående tio bidragen - annars kan det nog bli tufft i år igen...

Här är resultatet med länkar till söndagens framföranden:

Resultatet från det första kvartsfinalheatet i Supernova

Till semifinal som tittarnas val
MNTHA - Nefelibata
ElektroFolk - Sundance

Till semifinal som juryns val
Antra Stafecka - It's the Night
Framest - Ziemā

Utslagna
Katrīna Cīrule Bass (I love it)
Lana Frančeska - Lions
Atis Ieviņš - Catfish
Milenin feat. Kamilla - Colours of Love
Linda Ķaukule - Save Our Love
Rihards Saule - Life Lines
Resultatet av första heatet i lettiska Supernova Reviewed by Pierre on 17:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.