Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från den andra semifinalen på Island

Det var ju inte bara melodifestival igår - samtidigt avgjordes den danska finalen (se här) samt deltävlingar i ytterligare fem länder! Ett av dem var Island där man var framme vid den andra och avslutande semifinalen i deras nationella uttagning Söngvakeppnin 2015 - vi kollar in hur det gick där!

Förra veckans inledande semi (se här) tyckte jag kändes som en enda lång nostalgitripp med uteslutande rejält mossiga bidrag - men intrycket efter den andra semin är ett helt annat. I den andra semin fick vi både musikalisk bredd med både rock, disco, electronica och ballader - och en rätt mycket moderna touch. Rätt märkligt att man valt att fördela bidragen så!

Resultatet blev både trevligt och en smula oväntat! De isländska tvtittarna röstade oväntat bort Regína Ósk, den ena halvan i Euroband, vilket jag tycker kändes helt ok den här gången - startfältet rymde mycket starkare låtar. Istället röstade man bland annat vidare den i Stockholm boende Daníel Óliver flankerat av svenskorna Emelie Schytz och Caroline Waldemarsson i Cadem. Deras låt bör vara en het vinnarkandidat - men jag har en ännu större favorit:

Redan när låtarna släpptes för förhandslyssning föll jag för den svalt electroblippande Fjaðrir med duon Sunday - och det intrycket förstärktes efter gårdagens semi - och islänningarna hade dessutom den goda smaken att rösta den vidare till final!

Semin avslutades med att en jury skickade ytterligare ett bidrag till final bland de som tittarna röstat bort i de båda semifinalerna - valet föll på ett av bidragen som tävlade igår, Milljón augnablik med Haukur Heiðar Hauksson. Lite trist, jag hade ju hoppats på Myrkrið hljótt med Erna Hrönn Ólafsdóttir som ju oväntat röstades bort förra lördagen!

Härmed är finalfältet klart - på lördag är Island redo att välja sitt eurovisionbidrag! Vi tar och kollar in min favorit Fjaðrir med Sunday - därunder hittar du hela resultatet med länkar till alla bidrag!

Resultatet från den andra semifinalen i Söngvakeppnin 2015

Till final (utan inbördes ordning)
María Ólafsdóttir - Lítil skref
(Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson)
Sunday - Fjaðrir
(Hildur Kristín Stefánsdóttir, Guðfinnur Sveinsson)
Daníel Óliver & Cadem - Fyrir alla
Daníel Óliver Sveinsson, Jimmy Åkerfors, Einar Ágúst Víðisson)

Till final som juryns wildcard
Haukur Heiðar Hauksson - Milljón augnablik
(Karl Olgeir Olgeirsson, Haukur Heiðar Hauksson)

Utslagna (utan inbördes ordning)
Bjarni Lárus Hall & Jeff Who - Brotið gler
(Axel Árnason,  Bjarni Lárus Hall)
Regína Ósk - Aldrei of seint
(María Björk Sverrisdóttir, Marcus Frenell and Sarah Reede, Regína Ósk Óskarsdóttir)
Resultatet från den andra semifinalen på Island Reviewed by Pierre on 12:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.