Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från den första semifinalen på Island

Igår kväll var det också dags för Island att dra igång sin nationella uttagning Söngvakeppnin som i år flyttat ut från tvstudion vi är vana vid - och in i Háskólabíó, en biograf i Reykjavik! Under programledning av Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir, Guðrún Dís Emilsdóttir och Salka Sól Eyfeld gick den första av de båda semifinalerna av stapeln - och tvtittarna röstade tre av de sex tävlande vidare till final!

När alla årets låtar släpptes för lyssning för en dryg vecka sedan konstaterade jag (se här) att den andra semin kändes betydligt starkare än den första - och det omdömet ser jag hittills ingen anledning att ändra på. Inte för att första semins låtar var direkt dåliga - utan för att ingen av dem känns som skrivna på den här sidan millennieskiftet.

Som nostalgitripp dög dock den första semin fint - och de isländska tittarna verkade hålla med! De skickade till exempel Björn och hans vänner till final med Piltur og stúlka (Pojkar och flickor), en låt som känns som en ren hyllning till klassisk eurovision från kanske början av 90-talet - från scenspråket till låtens uppbyggnad, den synkade koreografin och Björns flirt med kameran. Ganska underbart på sitt sätt - men inte känns det som material för årets tävling.

En grov miss lyckades tvtittarna också göra när de märkligt nog valde bort en av låtarna jag gillade mest efter den första genomlyssningen - Myrkrið hljótt med Erna Hrönn Ólafsdóttir. Jag tröstar mig med att juryn kommer att dela ut ett wildcard till finalen åt ett av bidragen som slagits ut i semifinalerna!

Hörrni - jag tycker vi kollar in nostalgiska Piltur og stúlka med Björn og Félagar, en av gårkvällens nyblivna finalister! Därunder hittar du hela resultatet samt länkar till alla framträdanden från igår!

Resultatet från den första semifinalen i Söngvakeppnin 2015

Till final (utan inbördes ordning)
Björn og Félagar Piltur og stúlka
(Björn Þór Sigbjörnsson, Tómas Hermannsson, Björn Jörundur Friðbjörnsson)
Elin Sif Halldórsdóttir Í kvöld
(Elín Sif Halldórsdóttir)
Frederick Dor Í síðasta skipti
(Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Ásgeir Orri Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson, Friðrik Dór Jónsson)

Utslagna (utan inbördes ordning)
Erna Hrönn Ólafsdóttir Myrkrið hljótt
(Arnar Ástráðsson, Erna Hrönn Ólafsdóttir)
Stefanía Svavarsdóttir Augnablik
(Sveinn Rúnar Sigurðsson)
(Ásta Björg Björgvinsdóttir, Bergrún Íris Sævarsdóttir)
Resultatet från den första semifinalen på Island Reviewed by Pierre on 18:45:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.