Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från det andra kvartsfinalheatet i A Dal 2015

Det var ju en hel del eurovision i luften igår kväll - vi fortsätter med att kolla in hur det gick i det andra kvartsfinalheatet av tre i Ungerns nationella uttagning A Dal där tio nya bidrag gjorde upp om sex platser i semifinalerna!

Upplägget var detsamma som i förra veckans första kvart: I en första röstningsomgång plockades fem semifinalister ut med hjälp av de individuella rösterna från jurymedlemmarna Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa, Pierrot och Philip Rákay. Tittarna utgjorde en femte röstningsgrupp med rösterna de lagt via en mobilapp. I den andra röstningsomgången fick tittarna på egen hand rösta vidare ytterligare ett bidrag som inte tagit sig vidare i den första omgången.

Precis som förra veckan blev framförandet avgörande i ett startfält med många jämnstarka låtar - tre av fyra som åkte i går kväll var också de där artisterna i olika grad vacklade på scenen. I fall nummer fyra, metallbandet Leander Rising, berodde frånfället förmodligen snarare på en smal genre - men man var bra nära: Efter den första rundan delade man femteplatsen vilket ledde till en ny omröstning i juryn för att sära dem från Gyula Éliás Jr. feat. Fourtissimo - som man förlorade.

Kvällens stora vinnare var lite oväntat en ymnigt svettande Ádám Szabó som lyckades nå 46 av möjliga 50 poäng - det högsta som hittills delats ut i tävlingen - men så gjorde han också mesta möjliga av sin låt Give Me Your Love i ett riktigt starkt framförande. Allt talar för en plats i toppstriden för honom i finalen!

Jag är dock rätt tacksam för att finalupplägget, där tvtittarna har sista ordet, gör att resultaten från de inledande ronderna kan ställas helt på ända. Kvällens chocker för min del var nämligen att en av i mina öron hela tävlingens bästa låtar, Homelights med New Level Empire, tog sig vidare först som sista bidrag, folkets val bland låtarna som inte gick vidare i den första omgången. Väldigt orättvist - jag hoppas den får upprättelse i kommande semi och final!

Vi kastar ett extra öga på kvällens stora vinnare Ádám Szabó - där under hittar du hela resultatlistan med länkar till samtliga framföranden från igår!

Resultatet från det andra kvartfinalheatet i A Dal 2015

Artist
Låt
Rúzsa
Csiszár
Pierrot
Rákay
Tittarna
Totalt
Resultat
Ádám Szabó
10
9
9
10
8
46
Vidare i omgång 1
Gergő Oláh
10
8
7
9
7
41
Vidare i omgång 1
Ív
8
9
8
7
6
38
Vidare i omgång 1
Pankastic!
10
7
6
9
6
38
Vidare i omgång 1
Gyula Éliás Jr. feat. Fourtissimo
8
8
6
6
8
36
Vidare i omgång 1
New Level Empire
7
7
4
8
8
34
Vidare i omgång 2
Leander Rising
9
7
5
8
7
36
Utslagen
Heni Dér
9
7
4
7
7
34
Utslagen
Saci Szécsi & Böbe Szécsi
6
7
5
9
7
34
Utslagen
Chances
5
7
8
6
5
31
Utslagen
Resultatet från det andra kvartsfinalheatet i A Dal 2015 Reviewed by Pierre on 11:31:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.