Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Serbien har valt: Bojana Stamenov åker till Wien!

Bojana Stamenov
Ikväll blev ännu ett bidrag för Eurovision Song Contest 2015 klart när Serbien valde sitt i finalen av sin uttagning Odbrojavanje za Beč!

Årets serbiska uttagning har haft ett något annorlunda upplägg - den lades helt i händerna på Vladimir Graić, mannen som komponerade den serbiska eurovisionvinnaren Molitva åt Marija Šerifović 2007. Han fick uppdraget att plocka fram såväl låtar som artister till den nationella finalen!

Två av artisterna, Aleksa Jelić och Bojana Stamenov, handplockade han bland etablerade artister och den tredje, Danica Krstić, valdes under ledning av Graić ut i en omfattande talangjakt. De tre förseddes sedan med låtar komponerade av honom, alla tre med text av Leontina Vukomanović som även hon har en fet eurovisionmerit - som kvinnan bakom texten till den serbiska eurovisiontvåan från 2004, Lane Moje med Zeljko Joksimovic & Ad Hoc Orchestra.

I kvällens final framfördes de tre bidragen och sedan framfördes de igen... och därefter utsågs vinnaren till hälften med hjälp av röstande tvtittare och till hälften med hjälp av en expertjury bestående av kompositören Ivan Ilić, producenten Goran Stankov och Nevena Božović, en tredjedel av Moje 3 som representerade Serbien i Eurovision Song Contest i Malmö 2013.

Team Graić lär inte få en ny eurovisionseger med årets bidrag - men serberna valde definitivt det roligaste alternativet bland finalens tre bidrag! Finalen slutade nämligen med seger för den färgstarka sångerskan Bojana Stamenov och den galet schizofrena låten Ceo svet je moj (Hela världen är min) - ett bidrag jag gissar kommer att bli en fanfavorit i Wien samtidigt som det är alltför udda för att nå de riktiga topplaceringarna i resultatlistan.

Själv satte jag nästan kaffet i halsen första gången jag hörde hur låten brutalt byter tempo halvvägs för att sedan sitta med ett leende från öra till öra när låten var slut. Det är kanske inte bra, men definitivt eurovisionbra! Här har ni alltså årets serbiska bidrag Ceo svet je moj med Bojana Stamenov som det framfördes ikväll:

Resultatet i finalen av Odbrojavanje za BečJurypoäng
Tittarröster
Tittarpoäng
Totalt
1.
Bojana Stamenov - Ceo svet je moj
3
10’547
3
6
2.
Danica Krstić - Suze za kraj
1
8’039
2
3
3.
Aleksa Jelić - Vodi me
2
4’363
1
3
Serbien har valt: Bojana Stamenov åker till Wien! Reviewed by Pierre on 22:23:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Inte för att jag vill vara petig (eller jo det vill jag) Men Lane Moje kom tvåa och året var 2004:-)

  Hursomhelst ett skitbra val av Serbien!!! Nu börjar det likna något i ESC!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... så klart! Vet inte riktigt vad som hände där! :D

   Men jag håller med, de gjorde ett riktigt kul val!

   Radera
  2. haha:-) Sån't som händer. ja detta gillar jag!

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.