Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

SVT lanserar ny Melodifestivalen-app

Idag introducerar SVT en stor nyhet i årets upplaga av Melodifestivalen - en app som ger dig möjlighet att rösta gratis i realtid.

Appen lanseras enligt SVT som en respons på tittarnas önskan om ökad livekänsla:

Vi kunde se att vi inte motsvarade tittarnas behov av den känsla av live som man förväntar sig och appen är i mångt och mycket ett svar på det. När man använder appen så skapar den engagemang i realtid och vi hoppas att bandet mellan det stora live-eventet på plats kommer lite närmre tv-soffan och de som sitter hemma, säger Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015.

Man röstar genom att klicka på ett pulserande hjärta i appen under det att bidraget framförs på scenen. Antalet röster, maximalt fem, som går iväg står i relation till intensiteten i dina klick på hjärtat - men för att få iväg fem röster krävs ett stort antal klick. I nedre vänstra hörnet av tvrutan kommer samtidigt ett växande hjärta synas som visar hur intensivt du och andra tittare klickar på just det bidraget.

Förutom att rösta kan du också se hur dina vänner röstar (om du kopplar appen mot Facebook eller Google+), följa ställningen mellan bidragen enligt hjärtrösterna, tippa resultatet i deltävlingen och jämföra din tippning med vännerna samt få en överskådlig bild av startfälten i deltävlingarna.

För att kunna ladda ner Melodifestivalens app behövs en smartphone eller en surfplatta. Appen finns tillgänglig för nedladdning i App Store, Google Play och Windows Phone Store från och med i dag, 4 februari 2015.

Med tanke på hur dåligt det röstades förra året, de sämsta siffrorna någonsin, är appen givetvis helt rätt tänkt - tittarna behöver återengageras och det här kan vara ett steg i rätt riktning. Jag är dock rätt övertygad om att de låga siffrorna förra året inte i första hand handlade om att det var svårt, krångligt eller dyrt att rösta - snarare var det en reaktion på ett missnöje med inramningen förra året. Gillar man inte humorn, programledarna eller upplägget så blir man inte heller särskilt engagerad i de tävlande låtarna. Men hey, om man nu lyckas bättre med programledarna och tonen i programmet den här gången så är det ju knappast fel att förstärka den effekten med en app! Mitt enda frågetecken är egentligen det där hjärtat i rutan - jag hoppas det inte tillintetgör spänningsmomentet när bidragen som går vidare avslöjas. Vad tror du?

Källa: SVT.
SVT lanserar ny Melodifestivalen-app Reviewed by Pierre on 17:33:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Jag tror att många (de flesta) kommer rösta på det gamla hederliga sättet då det här med en app varken passar barn som kanske vill rösta eller personer över 50 som vill rösta(med vissa undantag) Därför tror jag inte att det kommer förta spänningen, snarare höja den isf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att veta hur mycket den kommer att användas - däremot tror definitivt att just barn hör till de som kommer att göra det mest!

   Radera
 2. fast jag hoppas att ansvarsfulla föräldrar inte låter sina barn ha en mobiltelefon- mer så jag tänker (jag är av åsikten att barn under åtminstone 10 år inte har behov av en mobil och i synnerhet inte av en med appar och internettillgång) Sorry för lite o-schlagerrelaterat svar:-) Men ja svårt att veta hur mycket den används

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo, det kan man ju tycka, men som lärare vet jag att de flesta barn faktiskt har en sådan - och de har en väldig koll på appar och sådant. :)

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.