Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tjeckien skickar Marta Jandová & Václav Noid Bárta till Wien!

Tjeckien gör ju comeback i Eurovision Song Contest i år efter fem års frånvaro - och man har gjort en ambitiös satsning för att nå bättre resultat i tävlingen än man lyckats med förut.

Man plockade ihop en expertjury bestående av musikjournalisten Honza Dědek, talangscouten Martin Červinka, Jitka Benešová från den nationella radion samt musikerna Michal Hrůza och Michael Kocáb som fick uppdraget att dammsuga landets artistkatalog för att hitta inte bara de bästa artisterna utan också just de som passar bäst för eurovisionformatet.

Vi har gått igenom tjeckiska musiker praktiskt taget en och en och till slut insett att i en europeisk tävling som den här dömer ingen baserat på popularitet, snarare på hur bra sångare artisten är och på hur charmig den är. Det finns faktiskt inte många det är värt att satsa sina skor på. I den här tävlingen har man bara en enda chans - och den är bara tre minuter lång berättar projektets ansvarige Ondřej Soukup.

Marta Jandová och Václav Noid Bárta
Med de kriterierna för ögonen har juryn nu bestämt sig för att skicka en duo, Marta Jandová och Václav Noid Bárta som sina representanter till Wien.

40-åriga Marta har internationell erfarenhet sedan hon bott tio år i Tyskland där hon byggde en karriär, först som sångerska i bandet Die Happy och sedan också som solist. Bland annat vann hon Bundesvision Song Contest tillsammans med bandet Oomph! 2007 med låten Träumst Du?. Sedan hon flyttade tillbaka till Tjeckien har hon bland annat spelat i musikalen Mona-Lisa och varit jurymedlem i den tyska tvtalangshowen Popstars samtidigt som hon fortsatt göra musik, t.ex. Halt Dich an mir Fest, ett samarbete med bandet Revolverheld för fyra år sedan. Hon gjorde också det tyska damfotbollslandslagets officiella låt till VM 2011, Sister Hit the Goal.

34-årige Václav slog igenom som sångare i nu metal-bandet Dolores Clan redan som 17-åring och har fortsatt göra musik i samma genre, nu som sångare i Noid Crew. Han har dock fler strängar på sin lyra - han har spelat i flera musikaluppsättningar som Aida och Jesus Christ Superstar och på senare år även skådespelat med roller i flera filmer.

Expertjuryn har även valt ut låten som duon kommer att tävla med i Wien. Även här gick man grundligt tillväga då man bad utvalda kompositörer om passande verk och bland dessa föll man för Hope Never Dies - som visade sig vara skriven av just Václav Noid Bárta. Låten har ännu inte presenterats, men jurymedlemmen Michael Kocáb beskriver den såhär: Den har en säregen och vacker  refräng, tillsammans med överraskande och fin modulering. När jag hörde den, tänkte jag att den här låten verkligen kan imponera om den görs bra.

Det här känns ju riktigt spännande! Artistvalet känns riktigt lovande att döma av vad jag hunnit höra vid en snabb youtubesafari - har man lyckats lika bra med låtvalet kan det här bli riktigt bra! Jag håller en tumme för att Tjeckien äntligen lyckats ta fram ett bidrag som kan konkurrera på riktigt i Eurovision Song Contest!

Källa: eurovision.tv
Tjeckien skickar Marta Jandová & Václav Noid Bárta till Wien! Reviewed by Pierre on 10:20:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.