Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tre låtar klara för final i Litauen

I lördags blev det ju klart vilka tre artister som kommer att göra upp i finalen av den litauiska uttagningen Eurovizija - och idag avslutades också den parallella låtomröstningen som pågått online under veckan. Den innebar en stor gallring, men efter att sex låtar i ett sjok nu plockats bort är det klart vilka tre låtar Monika LinkytėMia och Vaidas Baumila sjunger i låtfinalen på lördag!

Kvar i tävlingen är The Right Way, This Time och Dangerous (S.O.S) - och det kommer alltså att bli en av dem som Litauen tar med sig till Wien i maj.

I låtfinalen nu på lördag kommer de tre kvarvarande artisterna att sjunga sina versioner av de tre låtarna - och därefter röstar man fram vinnarlåten. I den avslutande showen lördagen därpå röstar man sedan fram vilken av de tre artisterna som ska få ta med sig låten till Wien som Litauens eurovisionbidrag.

This Time, den enda kvarvarande låten med litauiska låtskrivare, har ju hela tiden varit min favorit i tävlingen - men de båda andra, som båda har svenska upphovsmän, har vuxit sig på mig efterhand och känns inte helt otänkbara de heller. Allt lär i slutändan bero på kombinationen av artist och låt!

Här är de tre låtarna som är kvar i tävlingen tillsammans med länkar till deras tidigare framföranden i tävlingen:

Låtarna som är kvar i Eurovizija

Låt (Upphovsmän)
Demo
Tidigare framföranden
Dangerous (S.O.S.)
(Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly)

The Right Way
(Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson)
This Time
(Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)

Tre låtar klara för final i Litauen Reviewed by Pierre on 17:56:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.