Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ann Sophie till Wien för Tyskland - fick segern av vinnaren!

De nya eurovisionbidragen duggar tätt nu - ikväll valde Tyskland sitt bidrag för Eurovision Song Contest i Wien i finalen av sin nationella uttagning Unser Song für Österreich - en final som kommer att gå till historian efter en ytterst märklig twist på slutet!

Vi bjöds på en ambitiös final från TUI Arena i Hannover där programledaren Barbara Schöneberger guidade oss mellan de tävlande bidragen inför en engagerad publik. Det är tydligt att tyskarna fortsatt lyckas hålla det inhemska intresset man vann vid Eurovision Song Contest på hemmaplan för fyra år sedan vid liv!

De tävlande bestod av sju etablerade artister som bjudits rakt i finalen samt Ann Sophie, vinnaren av en wildcardtävling för amatörer som valdes ut vid en klubbspelning för två veckor sedan. Den tyska och lite märkliga modellen är de ensamma om på eurovisiontouren: I en första omgång framför de åtta tävlande vars en låt. Därefter röstar tvtittarna vidare fyra av artisterna till en andra omgång. Där får de fyra framföra ett andra bidrag och därefter röstas det igen - på så väl de fyra nya låtarna som på de fyra som artisterna framförde i den första omgången. Två artister går till en superfinal med en låt vardera - och där kommer det stora avgörandet, tittarna röstar fram vinnaren.

Mina förhandsfavoriter Noize Generation och Fahrenhaidt röstades bort redan i den första omgången - men jag hittade en ny på vägen: den 28-årige The Voice-vinnaren Andreas Kümmert som visserligen såg ut som om han försovit sig, slitit tag i paltorna som låg närmast och sedan gett sig upp på scenen - men han hade finalens bästa röst och knep också en av platserna i superfinalen.

Den andra platsen i superfinalen gick till redan nämnda wildcard-Ann Sophie, vilket gjorde att man började undra om mönstret från förra årets final skulle upprepa sig: då gick ju Elaiza till final som wildcard, slog alla proffsen på fingrarna och fick representera Tyskland i Köpenhamn. Så såg det inte ut att bli den här gången - Andreas Kümmert utropades till segrare i superfinalen med sin Heart of Stone - men sedan ballade det ur!

Andreas förklarade att han inte vill åka till Wien och gav därför bort segern till tvåan Ann Sophie som alltså får åka till Wien i hans ställe! Det här slår sig utan tvekan in bland det märkligaste jag sett i en nationell final - jag undrar om något liknande alls hänt förut! Inte utan att man frågar sig varför man ens ställer upp om man inte vill vinna..? Här kan du själv se vad som hände just när Andreas utropats som vinnare.

Nu blir det alltså för andra året i rad tävlingens wildcard som får representera Tyskland, den här gången 24-åriga Ann Sophie och låten Black Smoke:

Resultatet i Unser Song für Österreich

Första röstningsomgången
Resultat
Alexa Feser - Glück
Vidare till andra omgången
Ann Sophie - Jump the Gun
Vidare till andra omgången
Vidare till andra omgången
Andreas Kümmert - Home Is In My Hands
Vidare till andra omgången
Mrs. Greenbird - Shine Shine Shine
Utslagen
Utslagen
Noize Generation - A Song For You
Utslagen
Fahrenhaidt - Frozen Silence
Utslagen

Andra röstningsomgången
Resultat
Ann Sophie - Black Smoke
Till superfinal
Andreas Kümmert - Heart of Stone
Till superfinal
Alexa Feser - Das Gold von morgen
Utslagen
Alexa Feser - Glück
Utslagen
Ann Sophie - Jump the Gun
Utslagen
Andreas Kümmert - Home Is In My Hands
Utslagen
Utslagen
Utslagen

Superfinalen
Resultat
Andreas Kümmert - Heart of Stone

Ann Sophie - Black Smoke
Vinnare


Ann Sophie till Wien för Tyskland - fick segern av vinnaren! Reviewed by Pierre on 22:40:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.