Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Armeniens bidrag byter namn

Sedan Armenien presenterade sitt bidrag Don't Deny med Genealogy förra veckan har det diskuterats om såväl låten som hela konceptet har ett politiskt budskap - vilket i så fall skulle kunna leda till diskvalificering.

Bakgrunden till bidraget är ju att det skickas för att hedra hundraårsminnet av det armeniska folkmordet 1915, där gruppmedlemmarna som är hämtade från samtliga världsdelar illustrerar hur folkmordet spred armenierna över världen, ett folkmord som ännu förnekas av framför allt Turkiet som i sin dåvarande form låg bakom händelsen - vilket gjorde att särskilt bidragets titel sågs som provocerande.

Den armeniska delegationen har helt slagit anklagelserna ifrån sig. Man menar att bidraget är ett budskap om fred, enighet och tolerans och att det knyter an till årets eurovisionslogan Building Bridges - samtidigt som man slår fast att politik inte hör hemma i tävlingen, vilket man gärna är med och tydliggör.

Därför har man ansökt om att få ändra titeln på sitt bidrag, vilket också godkänts av EBU - från och med nu heter låten inte längre Don't Deny utan Face the Shadow! Förutom namnbytet är låten precis densamma som den som presenterades förra veckan.

Armeniens bidrag byter namn Reviewed by Pierre on 15:03:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.