Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Grekland har valt - Maria Elena Kyriakou till Wien!

Ikväll (jajamen, en onsdag!) valde Grekland eurovisionbidrag i den nationella finalen Eurosong 2015 - NERIT & MAD show - och man bjöd faktiskt på en riktigt skön show! Förutom de fem tävlande fick vi bland annat se och höra Helena Paparizou göra en grym version av förra årets eurovisionvinnare Rise like a Phoenix (se här) och flera tidigare grekiska eurovisionrepresentanter gästade och framförde nya versioner av sina eurovisionbidrag.

Inför finalen var jag full av förväntan på de tävlande bidragen - där fanns flera jag gillade, flera som skulle kunna sätta fart på ett eurovisionstartfält som än så länge inte direkt kännetecknas av upptempobidrag. Dessvärre föll de ikväll undan en efter en när artisterna inte alls kunde leva upp till hur de låter på en tillrättalagd studioinspelning.

Det öppnade upp för den enda av de fem tävlande som verkligen övertygade på scenen ikväll - Maria Elena Kyriakou, den senaste vinnaren i grekiska The Voice, som satte varenda ton i sin One Last Breath, startfältets enda ballad. När det var dags att avkunna kvällens vinnare var det hennes namn som ropades upp - och Greklands bidrag till Eurovision Song Contest i Wien är klart!

Just nu är jag rejält besviken faktiskt! Grekerna hade ju flera riktigt kul bidrag att välja mellan - och så går de och väljer en halvdassig ballad, om än med en stark sångerska! Grekland har ett stående abonnemang på en finalplats i Eurovision Song Contest och kan nog nå en i år också - men några topplaceringar tror jag inte det blir tal om. Precis som förra året så lär man få rikta in sig på ett mellanår. Här är årets grekiska bidrag One Last Breath med Maria Elena Kyriakou, därunder hittar du hela resultatet med länkar till samtliga framträdanden ikväll:


Resultatet i Eurosong 2015 - NERIT & MAD showTittarna
(50%)
Juryn
(50%)
Totalt
(%)
1.
Maria Elena Kiriakou - One Last Breath
(Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou, Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora)
12,38
11,54
23,92
2.
Thomai Apergi & Legend - Jazz & Sirtaki
(Christos Papadopoulos, Giannis Sinnis)
10,92
10,78
21,70
3.
Shaya HansenSunshine
(Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil, Marios Psimopoulos)
11,21
10,16
21,37
4.
BarriceEla
(Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti)
8,47
9,29
17,76
5.
C:Real - Crash & Burn
(Takis Dimaschis)
7,02
8,23
15,25
Grekland har valt - Maria Elena Kyriakou till Wien! Reviewed by Pierre on 22:20:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Tycker det är lite märkligt att du inte anser att det finns så många upptempobidrag i år, då jag tycker att det är det mest fartfyllda på länge! Kommer bara på kanske 8 bidrag hittills som är ballad/lågtempo.

  SvaraRadera
 2. Hoppsan... jag tycker det är väldigt få låtar i upptempo; Litauen, Finland, Danmark, Moldavien, Serbien och halva Vitrysslands som jag kommer på just nu - sedan är det ju midtempo och ballader för hela slanten så här långt. :)

  SvaraRadera
 3. Håller med, det känns som ett släääpigt eurovisionår så här långt även om den här var lite fin. Hoppas på mer i högre tempo i låtarna som inte avslöjats än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha läs nu inte in saker jag inte säger Micke! Jag tycker faktiskt det känns som ett riktigt BRA år så här långt, jag skulle bara önska lite fler bidrag som inte går i midtempo.

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.