Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Israels bidrag Golden Boy med Nadav Guedj har presenterats

I år valde Israel sin artist för Eurovision Song Contest i den tvsända talangjaktshowen HaKokhav HaBa (The Next Star). När den gick i mål för drygt tre veckor sedan stod den 16-årige studenten Nadav Guedj som segrare - och sedan dess har det ansvariga tvbolaget IBA tagit fram och färdigställt ett tävlingsbidrag åt honom. Ikväll presenterades det i israelisk tv - Golden Boy.

Det blir lättviktig danspop med orientalisk krydda från Israel den här gången - inte nyskapande direkt, men något tävlingen i mina öron hittills lidit akut brist på bland de klara bidragen! Jag gillar verkligen Nadavs valpigt avslappnade framtoning och starka röst och tänker hålla en tumme för att det här funkar åtminstone hyggligt i Wien även om det väl i ärlighetens namn knappast är material för toppskiktet i finalen - det lär i alla fall funka utmärkt för rumpskak på eurovisiondansgolven! Tack för det Israel!

Det här blir för övrigt första gången som Israel tävlar med ett bidrag helt på engelska. Efter att styvnackat hållit fast vid regeln att minst halva bidraget ska framföras på det egna språket hebreiska backar man på det i år med kommentaren med all respekt för vårt vackra språk - vi bör anpassa oss till vad som pågår utomlands. Det är lättare att knyta an till ett bidrag på engelska. Efter fyra år utanför tävlingens final förstår jag att man vill göra något åt det - trist bara att det går ut över språket. Jag kommer att sakna hebreiskan! Återstår att se om språkbytet gör någon skillnad - här har du låten:
Härmed är 31 bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2015 - du kan lyssna på dem allihop här!
Israels bidrag Golden Boy med Nadav Guedj har presenterats Reviewed by Pierre on 20:26:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Gillar verkligen dom orientaliska inslagen! topp 10 hittils för min del iaf! söt kille oxå.. x)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.