Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Klart för final i Österrike - här är finalisterna

I värdlandet Österrike tog ikväll den nationella uttagningen Wer sing für Österreich? fart på riktigt! Efter två inledande shower med bara covers framförde i kvällens tredje show de sex artisterna de riktiga tävlingsbidragen - varav ju en kommer att få den otacksamma uppgiften att följa upp Conchita Wursts Rise Like a Phoenix på hemmaplan!

De sex tävlande artisterna har samarbetat med ett team av meriterade låtskrivare ihopsamlade av tvbolaget ORF för att ta fram sina tävlingsbidrag, och ikväll fick de framföra två vardera. Sedan fick en fyrmannajury bestående av artisten Anna F, rapparen Nazar och Alec Völkel och Sascha Vollmer, båda medlemmar i bandet the BossHoss bedöma bidragen och välja ett per artist som går vidare till nästa veckas final.

Trots att jag tycker det var den starkaste samlingen bidrag jag hört i en österrikisk uttagning så hittade ingen ny eurovisionvinnare. Däremot ett helt knippe låtar österrikarna inte skulle behöva skämmas för att visa upp i Wien i maj - främst behöver man nog undvika Johann Sebastian Bass och deras fåniga gimmick med pudrade peruker. Ska jag plocka ut en personlig favorit så får det bli I am yours med bandet the Makemakes.

I finalen nästa fredag får tittarna var med och bestämma till hälften medan juryn har den andra halvan av makten att välja bidrag. Här är hela kvällens resultat med länkar till att framträdanden:

Resultatet i den tredje showen av Wer singt für Österreich?

Artister
Låtar
Resultat
The Makemakes
Utslagen
Till final
Celina Ann
Utslagen
Till final
Dawa
Utslagen
Till final
Folkshilfe
Utslagen
Till final
Johann Sebastian Bass
Utslagen
Till final
Zoe
Utslagen
Till final
Klart för final i Österrike - här är finalisterna Reviewed by Pierre on 23:05:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.