Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Loïc Nottet sjunger Rhythm Inside för Belgien

Ikväll presenterades bidraget som den internt utvalde Loïc Nottet kommer att sjunga för Belgien i Wien (läs mer om valet av honom här)!

Philippe Coppens på Loïcs skivbolag Sony Music Entertainment berättar att deras främsta mål har varit att hitta ett bidrag som inte låter som ett typiskt eurovisionbidrag brukar göra - och det tycker man att man fann i Rhythm Inside som bidraget heter.

Det ansvariga tvbolaget RTBF beskriver låten som trollbindade och primitivt majestätisk. Den påminner oss om att mekanismen i våra hjärtan är oföränderlig. Bara våra egna beslut avgör vilket märke vi lämnar efter oss i den här världen. Anpassa dig inte efter andra, utan hitta istället din egen inre rytm - då går du aldrig ensam.

Jag har sett fram emot årets belgiska bidrag ända sedan man avslöjade artistvalet i november - Loïc har både en speciell och stark röst och en utstrålning som man skulle kunna göra något riktigt bra av i eurovisionsammanhang - och man HAR hittat verkligen något som inte låter typiskt eurovision. Frågan är om man hittat något som hinner göra tillräckligt stort intryck på tre minuter för att raka in högvis med röster?

Jag gillar i alla fall helt klart hur det här låter, även om jag önskar att det liksom tagit vägen någonstans för att göra det ultimat eurovision. Låten, som är komponerad av Loïc själv tillsammans med Luuk Cox aka Shameboy som bl.a producerat åt Stromae, låter suggestivt och modernt, lite Justin Timberlake och lite Lorde - och allt bärs upp av Loïcs alldeles egna röst. Jag tycker den är ett modigt val och hoppas definitivt att han får rappabapp i finalen i Wien - nu hoppas jag att det backas upp snyggt på scenen så att Europa hänger på tåget!

Här är alltså årets belgiska bidrag Rhythm Inside med Loïc Nottet i den officiella videon:

Härmed är 29 bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2015 - du hittar dem alla här.
Loïc Nottet sjunger Rhythm Inside för Belgien Reviewed by Pierre on 19:18:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Efter att precis ha lyssnat på Tjeckiens bidrag så framstår ju den här som hur jävla bra som helst!...
    Gillar den här och tror den kan växa :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.