Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Spaniens bidrag Amanecer med Edurne

I januari meddelade det spanska tvbolaget TVE att man internt utsett sångerskan Edurne och bidraget Amanecer till landets bidrag i Eurovision Song Contest 2015 - men vi har fått vänta ända till idag med att få höra bidraget!

29-åriga Edurne, med efternamnen García Almagro i passet, slog precis som flera tidigare spanska eurovisionrepresentanter igenom i talangshowen Operación Triunfo för tio år sedan där hon slutade sexa. Sedan dess har hon bland annat släppt fem framgångsrika album, spelat rollen som Sandy i den spanska uppsättningen av Grease i sju år och såväl deltagit i som lett en rad tvprogram.

Bidraget kommer att höra till dem med blågula förtecken i Wien. Upphovsmännen heter nämligen Tony Sánchez-Ohlsson, Thomas G:son och Peter Boström, varav de två tidigare ju redan har två spanska bidrag på meritlistan, I love you mi vida (2006) och Quédate Conmigo (2013), och förra året kom de tvåa i den spanska uttagningen med Más (Run).

Sedan avslöjandet om låt och artist har åtskilliga spanjorer pratat vitt och brett i sociala medier om hur het deras låt är, så det var inte utan att man hade en hel del förväntningar inför dagens presentation! Men lever den upp till hypen då? Nja, jag tycker nog inte riktigt det. Den låter episkt atmosfärisk, som om den snarare vore filmmusik till en storslagen film än ett eurovisionbidrag och det där lyftet man väntar på kommer liksom aldrig - men illa låter det ju inte alls! Jag tror nog det kan funka hyggligt i Wien med ett starkt framträdande, men sorry spanjorer, att den skulle vara en vinnare tror jag inte på! Du kan lyssna på Amanecer här nedan och döma själv!
Lyssna på Spaniens bidrag Amanecer med Edurne Reviewed by Pierre on 15:31:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag är fortfarande lite småsur på att Spanjorerna inte valde Más förra året... :'/ x)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.