Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Maraaya representerar Slovenien med Here For You

Vi fortsätter kika på gårdagens nationella finaler! Slovenien valde i år sitt bidrag i en enda rond - finalen av EMA 2015 som ägde rum igår! Från en tvstudio i Ljubljana fick vi möta de tre tidigare eurovisionrepresentanterna Darja Švajger, Maja Keuc och Tinkara Kovač i rollen som programledare tillsammans med Nejc Smit - och åtta tävlande bidrag!

I en första omgång hade en jury uppdraget att på egen hand utse två superfinalister bland de åtta tävlande och därefter fick tittarna hoppa in i leken och utse vinnaren bland de två. Juryn valde en av mina förhandsfavoriter, duon Maraaya och deras Here For You, samt bidraget jag gillade minst, den enerverande men i öronenfallande Šaltinka med Rudi Bučar.

Tittarnas omröstning i superfinalen blev hyggligt jämn, men man gjorde till slut det enda rätta och valde Maraaya före Rudi med drygt 57% av rösterna mot knappt 43%.

Före finalen hade jag svårt att utse en enda favorit, men efter att nu ha sett och hört dem framföras tycker jag att slovenerna valde rätt! Utgången i Wien känns oviss, men slipar man på det här så borde  man åtminstone kunna göra som sist och sneaka sig in på en av de sista finalplatserna. Halva Maraaya var förresten med och gjorde det i fjol - killen i duon, Raay, var upphovsman till Tinkara Kovačs Round and Round som blev tjugofemma och nästjumbo i finalen i Köpenhamn. Här är alltså årets slovenska bidrag och därunder hittar du hela resultatet med länkar till alla framträdanden igår!

Resultatet i EMA 2015 - första omgången


Resultat
1.
Alya & Neno BelanMisunderstandings
Utslagen
2.
Tim Kores - Once Too Many Times
Utslagen
3.
Jana Šušteršič - Glas srca
Utslagen
4.
I.C.E. - Vse mogoče
Utslagen
5.
Clemens - Mava to
Utslagen
6.
Maraaya - Here For You
Till superfinal
7.
Rudi Bučar En FigoniŠaltinka
Till superfinal
8.
Martina MajerleAlive
Utslagen

Resultatet i EMA 2015 - superfinalen


Tittarröster
1.
Maraaya - Here For You
7’311
2.
Rudi Bučar En FigoniŠaltinka
5’449
Maraaya representerar Slovenien med Here For You Reviewed by Pierre on 16:39:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Jag älskar den här och tycker den är mycket bättre än förra årets slovenska bidrag men verkar som att konkurrensen är hård i semi 2. Men såg just att Slovenien hoppat upp över 20 placeringar enligt oddsen sedan igår så borde ju betyda något iaf....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju lovande! Jag tycker faktiskt den är riktigt skön, men som sagt, konkurrensen är hård och i eurovisionsammanhanget känns det inte klockrent att den kommer att funka. Jag tänker i alla fall hålla en tumme!

   Radera
 2. Håller med er, gillar den oxå och är en av de bästa hittils enligt mig

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.