Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2015: Startordningen i finalen

Så snart eftertexterna rullat ut efter Andra Chansen igår kväll satte sig team SVT för att pussla ihop startordningen för finalen - och nu är den här!

Nyblivna finalisterna Samir & Viktor får äran att inleda festligheterna i Friends Arena med sin Groupie, vilket jag tycker är helt rätt tänkt av SVT - ribban läggs därmed på fest från start! Sist ut blir ännu ett bidrag från Andra Chansen, Hasse Anderssons Guld och gröna skogar.

Statistiknördar sliter sitt hår i år! Efter många år av tio bidrag i finalen tävlar ju hela tolv bidrag där den här gången, vilket gör det svårt att göra jämförelser med hur bidragen på olika startnummer har klarat sig förut. Nu tror jag dock inte att själva startnumret spelar någon större roll för utgången - en riktig vinnare kan ha vilket startnummer som helst. Tittar vi på statistiken för de tio senaste åren så bekräftar den detta - vinnarna har funnits på sju olika startnummer. Däremot har åtta av de tio senaste vinnarna haft ett startnummer på den andra halvan av startfältet - det är med andra ord en liten fördel att starta sent enligt statistiken!

Här har du hela startordningen med länkar till framförandena i deltävlingarna! Därunder hittar du statistiken för de tio senaste åren och du har möjlighet att rösta på din favorit i finalen!

Startordningen i finalen av Melodifestivalen 2015

1.
Samir & ViktorGroupie
2.
JTRBuilding It Up
3.
Dinah NahMake Me (La La La)
4.
Jon Henrik Fjällgren Jag är fri (Manne Leam Frijje)
5.
Jessica AnderssonCan’t Hurt Me Now
6.
Måns ZelmerlöwHeroes
7.
Linus SvenningForever Starts Today
8.
Isa Don’t Stop
9.
Magnus CarlssonMöt mig i Gamla Stan
10.
Eric SaadeSting
11.
12.
Hasse Andersson Guld och gröna skogar

De tio senaste vinnarnas startnummer

2005 Martin Stenmarck - Las Vegas
1 (av 10)
2006 Carola - Evighet
7 (av 10)
2007 The Ark - The Worrying Kind
10 (av 10)
2008 Charlotte Perrelli - Hero
1 (av 10)
2009 Malena Ernman - La Voix
11 (av 11)
2010 Anna Bergendahl - This Is My Life
9 (av 10)
2011 Eric Saade - Popular
10 (av 10)
2012 Loreen - Euphoria
6 (av 10)
2013 Robin Stjernberg - You
9 (av 10)
2014 Sanna Nielsen - Undo
8 (av 10)

Vilken är din favorit i finalen? Rösta!


Melodifestivalen 2015: Startordningen i finalen Reviewed by Pierre on 09:37:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Väldigt märklig startordning tycker jag. Fattar den inte alls. Att Groupie inleder känns väl någorlunda naturligt, men Hasse känns verkligen som en konstig akt att avsluta med. Sen reagerar jag på att de båda storfavoriterna startar på första halvan. Nåja, när jag hör låtarna i "rätt" ordning så kanske jag fattar bättre.

    SvaraRadera
  2. Alltid lite roligt att spekulera i hur Mr Mello tänker när han lägger startordningen. Det uppenbara är ju att han vill starta med hitfest och avsluta med folkfest, men som inte kommer stå som vinnare i slutet. Alltså en liten gardering, att inte favorisera nån av favoriterna och därmed slippa kritiken om det. Sen tror jag han vill göra det så jämt och spännande som möjligt i omröstningen genom att lägga de två "största" i första halvan, och de två "näst största" i slutet, som vi vet är en liten fördel, just för att det ska bli ett så "rafflande drama" som det bara kan bli! Så detta år tror jag inte han bryr sig om vem som vinner faktiskt, bara det blir bra TV, och det är ju helt rätt tänkt trots allt. Men jag hoppas det blir Måns, gillar den väldigt mycket men tror också den kommer funka bäst i ESC. Numret är något alla kommer prata om och minnas, låten är bra och modern, alla fall refrängen, och han själv är väldigt charmig och går rätt genom rutan. Dessutom tror jag numret kan göras ännu större, med mer animering, mer effekter osv. Så, rösta på MÅNS!

    SvaraRadera
  3. Ja jag håller med om att det är en märklig startordning, åtminstone sett till hur vi är vana vid hur den ser ut! Jag är dock inne på samma tankegångar som Pelle med tillägget att jag visst tror man bryr som vem som vinner - men att man litar på att den låten är tillräckligt stark för att vinna av egen kraft oberoende av startnummer!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.