Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Norge har valt - A Monster Like Me till Wien!

Samtidigt som vi i Sverige gav en storseger åt Måns Zelmerlöw i Melodifestivalens final igår kväll så valde våra grannar i Norge eurovisionbidrag i sin uttagning Melodi Grand Prix. Den krocken hanterade jag genom att se den norska finalen på bussen på väg hem från Stockholm idag - en final som var betydligt mer spännande än vår!

Den svenska låtskrivarduon Joy och Linnea Deb hade chansen att ta hem en dubbel. De ligger ju bakom Måns vinnarlåt i Sverige och tävlade i den norska finalen med Thunderstruck som framfördes av Erlend Bratland. Det började riktigt bra för dem även i Norge! Efter den första röstningsomgången hörde deras låt till de fyra som gick vidare till den avgörande gullfinalen. Det gjorde också duettballaden A Monster Like Me med Mørland & Debrah Scarlett, veteranerna Tor Andresen och Elisabeth Andreassen och låten som blivit förhandstippad eftersom den både sålts och streamats mest, svennepopiga En godt stekt pizza med Staysman & Lazz.

När gullfinalen sedan avgjordes genom att tittarnas röster redovisades uppdelade på fem regioner blev det dramatiskt värre! Först skrämdes jag upp rejält när Staysman & Lazz tog ledningen, men sedan böljade det fram och tillbaka mellan debbarnas låt och den där duettballaden - tills röken till slut skingrades och segern gick till A Monster Like Me med Mørland & Debrah Scarlett med bara 3'500 rösters segermarginal. Dessutom efter att bara ha varit favorit i en av de fem regionerna!

Trots att NRK sagt att de i år satsat på låtarna så var jag inte särskilt imponerad av just dem - med undantag för låten som vann. A Monster Like Me är en udda och mörk kärleksballad av en sort vi inte brukar höra i det här sammanhanget - men jag tycker den stod ut och var i en klass för sig själv i fältet igår. Hade jag fått välja hade segermarginalen varit betydligt större!

Jag är nog rädd att den inte kommer att stå ut lika mycket i Wien dock. Dels för att många av de färdiga bidragen går i ett långsammare tempo i år och dels för att norrmännen hänger på en av årets minitrender i Eurovision Song Contest - kille/tjej-duetten. Tre sådana konkurrerar med norrmännen i samma semi! Jag är inte helt övertygad om att det här är ett framgångsrecept i Wien - men jag tänker absolut hålla en tumme för norrmännen!

Resultatet i första röstningsomgångenResultat
1.
Erlend Bratland - Thunderstruck
Till gullfinale
2.
Raylee - Louder
Utslagen
3.
Tor & Bettan - All Over the World
Till gullfinale
4.
Jenny Langlo - Next To You
Utslagen
5.
Ira Konstantinidis - We Don't Worry
Utslagen
6.
Contrazt - Heaven
Utslagen
7.
Marie Klåpbakken - Ta meg tilbake
Utslagen
8.
Staysman & Lazz - En godt stekt pizza
Till gullfinale
9.
Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me
Till gullfinale
10.
Alexandra Joner - Cinderella
Utslagen
11.
Karin Park - Human Beings
Utslagen

Resultatet i gullfinalenØst-Norge
Nord-Norge
Midt-Norge
Sør-Norge
 Vest-Norge
Totalt
1.
Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me
47’303
7’778
7’013
17’340
9’435
88’869
2.
Erlend Bratland - Thunderstruck
37’334
8’504
7’161
10’816
21’558
85’373
3.
Staysman & Lazz - En godt stekt pizza
49’068
5’392
3’595
7’010
4’134
69’199
4.
Tor & Bettan - All Over the World
19’834
5’222
4’670
5’574
8’386
43’686
Norge har valt - A Monster Like Me till Wien! Reviewed by Pierre on 17:26:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Inte bara tävlar den mot tre andra kille/tjejduetter i samma semi, de tävlar också i samma halva. Kan tänka mig att producenterna kommer få tänka igenom lite när startordningen sätts.

    SvaraRadera
  2. Detta är dock enligt mig den starkaste duetten i hela tävlingen (möjligen med undantag av tokarna från UK-som är sjukt bra i mitt tycke) Så ja jag hoppas att om någon duett går vidare är det den här!

    SvaraRadera
  3. Gillar den här men den starkaste duetten... långt ifrån.. #Tallinn2016

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.