Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Portugal skickar Leonor Andrade till Wien

Den här veckan har det varit full fart för Portugals nationella uttagning Festival da Canção 2015 - först två semifinaler i tisdags och torsdags och sedan final igår lördag med de sex bidragen som ännu var kvar i tävlingen.

Årets upplaga av Festival da Canção kändes närmast som en resa i tiden! De från början tolv bidragen hade nästan allihop kunnat vara portugisiska eurovisionbidrag från någonstans flera decennier tillbaka i tiden och i gårdagens final fanns inte ett enda som kändes här och nu överhuvudtaget. Det hade kunnat både förlåtas och fungera om man haft låtar att backa upp det med - men det saknade jag också.

De portugisiska tvtittarna föll i alla fall till slut för ett bidrag som åtminstone stack ut en smula; Há um mar que nos separa (Ett hav ligger emellan oss) med Leonor Andrade, en 20-åring som är mest känd för portugiserna för sitt deltagande i senaste säsongen av The Voice. Med sin lite rockigare approach är det inte märkligt att de valde den, men låten går snabbt på tomgång och arrangemanget känns rejält mossigt.

Portugals fyrtioåttonde deltagande i Eurovision Song Contest kommer inte heller den här gången att leda till varken seger eller förbättrande av deras hittills bästa placering (en sjätteplats) - men med lite bearbetning kan låten åtminstone bli en bit bättre än den är nu. Ett fräschare arrangemang och något som händer under den andra halvan så skulle åtminstone jag ha lite lättare att stå ut även om jag tror en finalplats är långt borta för portugiserna i år! Vi kollar in årets bidrag från Portugal, därunder hittar du hela resultatet i finalen med länkar till samtliga framträdanden:

Resultatet i finalen av Festival da Canção 2015

Första röstningsomgången

Leonor Andrade - Há um mar que nos separa
Till superfinal som tittarnas val
Teresa Radamanto - Um fado em Viena
Till superfinal som tittarnas val
Gonçalo Tavares - Tu tens uma mágica
Till superfinal som juryns val
Utslagen
Yola Dinis - Outra vez primavera
Utslagen
Simone de Oliveira - À espera das canções
Utslagen

Superfinalen

Leonor Andrade - Há um mar que nos separa
Vinnare
Teresa Radamanto - Um fado em Viena

Gonçalo Tavares - Tu tens uma mágica


Härmed är 25 bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2015 - du hittar allihop här.
Portugal skickar Leonor Andrade till Wien Reviewed by Pierre on 14:17:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.