Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från semifinalerna i Portugal

Portugal har med få undantag enträget deltagit i Eurovision Song Contest ändå sedan 1964 utan att någonsin nå högre upp i resultatlistan än en sjätteplats 1996 - så det är inte utan att man varenda år kollar in de portugisiska alternativen med förhoppningen om att de äntligen ska kunna få till en fullträff! Den här veckan väljer de årets bidrag i uttagningen Festival da Canção 2015 - och i de båda semifinalerna i tisdags och torsdags har vi fått höra vad de har att välja på den här gången!

I årets upplaga bjöds tolv kompositörer in att delta med vars ett bidrag. De tolv bidragen delades upp på två semifinaler om sex bidrag i varje. I varje semi fick tittarna rösta vidare två bidrag till final och en jury röstade vidare ett. Så, till den där frågan igen - har Portugal lyckas hitta en eurovisionvinnare i år?

Svaret kan dessvärre inte bli något annat än ett rungande nej. Nog var det kul att 77-åriga Simone de Oliviera, Portugals eurovisionrepresentant från 1964 och 1969, inte bara deltog utan dessutom visade var skåpet ska och tog sig till final med ett starkt framträdande - men inte håller låten för några större eurovisionframgångar. De flesta övriga bidrag föll helt utanför min påse som för mossigt, för tråkigt - eller för portugisiskt. De båda semifinalerna rymde ett enda bidrag som kändes lite modernare och lite mer eurovisionish, A noite inteira med Filipa Baptista - men det röstade man bort.

Semifinalernas stora behållning blev i stället att den där portugisiska eurovisionsexan jag nämnde i inledningen, Lúcia Moniz, fanns på plats i den andra semifinalen där hon framförde sin eurovisionlåt O meu coração não tem cor (se framträdandet här)!

I morgon är det dags för final - då väljer precis som i semifinalerna tittarna två bidrag som går till en superfinal och juryn väljer ett. Bland de tre i superfinalen väljer sedan tittarna ut vinnaren. Jag tänker hålla en tumme för Simone de Oliviera - inte för att låten är en favorit, men för att man då åtminstone får lite uppmärksamhet och skickar en artist av klass. Här är hela resultatet från semifinalerna samt länkar till alla framträdanden:

Resultatet i den första semifinalen av Festival da Canção 2015


Resultat
Leonor Andrade - Há um mar que nos separa
(Miguel Gameiro)
Till final som tittarnas val
Yola Dinis - Outra vez primavera
(Nuno Feist, Marques da Silva)
Till final som tittarnas val
Gonçalo Tavares - Tu tens uma mágica
(Gonçalo Tavares, José Cid)
Till final som juryns val
Rita Seidi - Lisboa, Lisboa
(Sara Tavares, Kalaf)
Utslagen
Filipa Baptista - A noite inteira
(Augusto Madureira)
Utslagen
Adelaide Ferreira - Paz
(Adelaide Ferreira)
Utslagen

Resultatet i den andra semifinalen av Festival da Canção 2015


Resultat
Teresa Radamanto - Um fado em Viena
(Fernando Abrantes, Jorge Mangorrinha)
Till final som tittarnas val
Simone de Oliveira - À espera das canções
(Renato Júnior, Tiango Torres da Silva)
Till final som tittarnas val
(Chukry (Diogo Rodrigues))
Till final som juryns val
(Sebastião Antunes)
Utslagen
Filipe Gonçalves - Dança Joana
(Héber Marques)
Utslagen
Diana Piedade - Maldito tempo
(Carlos Massa)
Utslagen


Resultatet från semifinalerna i Portugal Reviewed by Pierre on 20:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.