Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rumänien har valt - Voltaj åker till Wien!

De nationella finalerna duggar som sagt tätt nu - ikväll var det dags för Rumänien att välja sitt bidrag för Eurovision Song Contest i Wien i finalen av Selecția Națională 2015! Finalen ägde rum i inomhusarenan Sala Polivalentă i Craiova och förutom tävlandet bjöds vi på ett väl tilltaget gästspel av eurovisionvinnaren Ruslana.

Bland de tolv tävlande som tagit sig hit via ett öppet inskick och sedan valts ut av en expertjury märktes Luminiţa Anghel som siktade på att fira tioårsjubileumet av sin senaste eurovisiontripp med att få åka igen. I startfältet fanns också tre bidrag med svenska upphovsmän, varav ett till och med framfördes av svenskar på scenen - i gruppen CEJ stod Rednex-Annika Ljungberg vid mikrofonen!

Det blev dock ingen av dem som vann, även om Luminiţa lyckades bli tvåa - både juryn och tittarna var nämligen överens om att segern skulle gå till bidraget som var först ut ikväll, det rutinerade rockbandet Voltaj och låten De la capăt.

Ett trettio år gammalt rockband (bandet har funnits i olika sättningar sedan 1982) låter inte särskilt spännande, men så är det här heller ingen ordinär rocklåt utan snarare en snyggt arrangerad balladvariant som jag tycker fungerar riktigt bra, särskilt som sångaren och frontmannen Călin Goia helt klart kan sina saker! I kulisserna finns redan en engelsk version av låten med titeln All Over Again (hör den här) så jag gissar att det blir den vi får höra i Wien - men i vilket fall tippar jag utan någon större tvekan ny rumänsk finalplats i maj! Här är årets bidrag från Rumänien, De la capăt med Voltaj - där under hittar du hela resultatet i finalen med länkar till alla framträdanden:

Resultatet i finalen av i Selecția Națională 2015Tittarna
Juryn
Totalt
1.
Voltaj - De la capăt
12
12
24
2.
Luminița Anghel - A Million Stars
8
10
18
3.
Ovidiu Anton - Still Alive
10
5
15
4.
Blue Noise - Love Won't Run Away
7
7
14
5.
Tudor Turcu - Save Us
5
8
13
6.
4
6
10
7.
Lara Lee - Superman
6
1
7
8.
Cristina Vasiu - Nowhere
3
2
5
9.
Aurelian Temișan feat. Alexa - Chica Latina
2
3
5
10.
Super Trooper - Secret Place
1
4
5
11.
Rodica Aculova - My Light
0
0
0
11.
0
0
0


Härmed är 26 bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2015 i Wien! Du kan höra dem alla här!
Rumänien har valt - Voltaj åker till Wien! Reviewed by Pierre on 22:44:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.