Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

The Makemakes representerar värdlandet i Wien

Igår kväll valde årets värdland Österrike sitt bidrag för Eurovision Song Contest i Wien i finalen av den nationella uttagningen Wer singt für Österreich?. Efter tre inledande shower hade man nu vaskat fram ett finalfält med sex bidrag och det var dags att bestämma sig - vem får äran att representera Österrike på hemmaplan?

För att få en uppfattning om vilket bidrag som kan tänkas fungera bäst i eurovisionsammanhang gjorde österrikarna i år precis som vi gör i Sverige - man lade halva röstningsmakten i händerna på internationella jurygrupper, medan tvtittarna fick stå för den andra halvan.

Det blev dock ingen stor röstningsdramatik - tvtittarna var överens med den internationella juryn. Trion The Makemakes fick genomgående högs poäng av jurygrupperna och tog sedan också hem högst poäng från tittarna för sin Elton John-esque ballad I am yours. De kommer därmed att gå rakt in i Eurovision Song Contests final i maj såsom representanter för värdlandet!

Jag tycker österrikarna gjorde helt rätt - ett kanonval faktiskt! Låten har vuxit sig på mig rejält sedan jag hörde den första gången och jag tror nog den kan ha tillräckligt stor och bred appeal för att ge österrikarna en bra placering i år också - även om den förmodligen vunnit på att ta varvet via semifinalerna. Vi tar och kollar in framträdandet från igår - därunder hittar du hela resultatet:

Resultatet i finalen av Wer singt für Österreich?Juryn
Tittarna
Totalt
Röster
Poäng
Poäng

1.
The Makemakes - I Am Yours
107
12
12
24
2.
Dawa - Feel Alive
79
8
10
18
3.
Zoe - Quel filou
103
10
8
18
4.
Folkshilfe - Who You Are
67
7
7
14
5.
Johann Sebastian Bass - Absolutio
64
6
6
12
6.
Celina Ann - Utopia
60
5
5
10
Härmed är 32 bidrag helt klara för Eurovision Song Contest 2015 - du hittar dem alla här!
The Makemakes representerar värdlandet i Wien Reviewed by Pierre on 11:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.