Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tvåspråkigt för Rumänien i Wien

När rockbandet Voltaj vann Rumäniens nationella uttagning Selecția Națională för ett par veckor sedan med De la capăt så var det med en version helt på rumänska. Redan då väntade en helt engelsk version i kulisserna och bandet hintade om att det var den man tänkte ta med sig i Wien. Något fick dem dock att ändra sig, ryktet säger att det var kritik på hemmaplan - och nu finns en tredje eurovisionversion tillgänglig med text på både rumänska och engelska; De La Capăt/All Over Again.

Låten hör till mina stora favoriter i år, och även om det var den rumänska versionen jag föll för från början så tycker jag att den här versionen med den avslutande versen och refrängen på engelska är en helt ok kompromiss!

I videon blir låtens tema tydligt. Redan förra året startade bandet en kampanj, http://delecapat.ro, för att stödja alla de barn som blir kvar hemma i Rumänien när deras föräldrar ger sig ut i Europa med hopp om att kunna arbeta ihop till en bättre framtid för dem - nu får de chansen att sprida den en bra bit längre!

Här är framträdandet från den rumänska finalen, den helt engelska versionen hittar du här - men nu kollar vi den rumänsk/engelska eurovisionversionen i den officiella videon:

Du hittar fler officiella videos och samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här!
Tvåspråkigt för Rumänien i Wien Reviewed by Pierre on 20:49:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. oj en av dina favoriter, inte nån av mina men en fin låt och jag gillar sånna här kompromisser där vi både får höra den fina rumänskan och får lite förståelse av engelskan :) just nu nånstans runt en 25 plats för min del

    SvaraRadera
  2. Den är ganska fin men känns som det saknas nåt, och refrängen går i "baktakt" och blir lite småkonstig för mig. Så resultatet blir mitt i smeten-aktigt, men går nog till final.

    SvaraRadera
  3. Detta är en av mina favoriter med och trots att jag också hade föredragit den helt på rumänska är jag glad att de inte skickar den helt engelska versionen åtminstone!! Hoppas att det kommer gå bra för Rumänien!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.