Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ungern skickar Wars for nothing med Boggie till Wien

Sedan Ungern började välja sitt eurovisionbidrag i den nationella uttagningen A Dal har den uttagningen seglat upp som en av mina absolut favoriter på eurovisiontouren! Uttagningarna har kryllat av kompetenta kvalitetsbidrag och känslan av att en ungersk eurovisionseger kommer allt närmare har vuxit sig allt starkare. Förra årets final var så stark att man hade kunnat välja vilket bidrag som helst och ändå få en riktigt fin placering. 2015 känns dock som ett mellanår. Nog har linjen med kvalitet och samtid funnits där även i år, men jag har saknat de riktigt starka låtarna. Således var gårdagens final riktigt trevlig - det där farliga omdömet i det här sammanhanget! Ingen röstar på "trevligt". Man röstar på wow, gåshud och intryck.

Förutsättningarna i finalen var något annorlunda jämfört med de tidigare omgångarna. Först röstade juryn på egen hand fram fyra superfinalister utan inblandning från tittarna. Där försvann genast en av de tippade förhandsfavoriterna - och i mina öron ett av de smartare valen - den tidigare eurovisionrepresentanten Kati Wolf och svensklåten Ne engedj el.

I superfinalen var rollerna ombytta och tittarna fick på egen hand rösta fram vinnaren. Valet föll inte oväntat på sångerskan Boglárka Csemer med artistnamnet Boggie och den lågmälda fredslåten Wars for Nothing som redan i semifinalen varit en av två stora tittarfavoriter. Med de alternativ man hade tycker jag man gjorde ett bra val! Den avskalade akustiska låten fungerar rätt fint med en stark sångerska vid mikrofonen och sitt universella fredsbudskap. Jag tippar att Ungern mycket väl kan fortsätta sin finalsvit i Wien och kanske till och med få en mer än ok placering där. Wow-faktorn finns dock inte riktigt där - vi får vänta ännu ett tag på den första ungerska eurovisionsegern. 

Resultatet i finalen av A Dal 2015Första röstningen
Andra röstningen
Rúzsa
Csiszár
Pierrot
Rákay
Totalt
Tittarna

Ádám Szabó - Give Me Your Love
6
8
6
8
28

1.
Boglárka Csemer – Boggie - Wars for Nothing
10
0
8
6
24
1

0
10
0
10
20


Zoltán Mujahid - Beside You
4
6
10
0
20

5.
Kati Wolf - Ne engedj el
8
4
0
4
16
Utslagen
6.
Ív - Fire
0
0
4
0
4
Utslagen
7.
Bálint Gájer - That's How It Goes
0
0
0
0
0
Utslagen
7.
Passed - Mesmerize
0
0
0
0
0
Utslagen
Ungern skickar Wars for nothing med Boggie till Wien Reviewed by Pierre on 11:45:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.