Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contests 60-årsgala Eurovision's Greatest Hits

Igår kväll sände SVT ett av säsongens mest omtalade events: Eurovision Song Contests 60-årsgala Eurovision's Greatest Hits, fyra dagar efter att den spelades in på Hammersmith Apollo i London. Vi bjöds på ett pärlband av eurovisionklassiker från förr och nu under programledning av Graham Norton och Petra Mede, allt framfört inför en minst sagt entusiastisk livepublik.

Det vore en ganska smal sak att lyfta fram allt som saknades i showen, som representanter från ett bredare spektrum av Europa, ett större djup och mer interaktion med både artister och fans - men det vore också ganska fåfängt och onödigt. Hur man än hade valt att göra hade det varit omöjligt att helt tillfredsställa de mer än genomsnittligt intresserade, de som redan sett allt och som alla har sina uppfattningar om vilka som är de stora favoriterna. Formatet var konsert och som en sådan fick vi precis vad man kan förvänta sig vid ett jubileum, en parad av klassiker i urval, så många man kunde knöka in på nittio minuters sändningstid.

Jag tycker med andra ord att BBC gjorde ett riktigt bra jobb med att få till en glammig gala som lyftes av programledarduon och deras manus signerat Edward af Sillén - framför allt Petra Mede med sin perfekta tajming och balans mellan humor och kärlek till tävlingen har jag svårt att få nog av.

Klassiker leder per definition till förutsägbarhet och kanske hade man kunnat ta till nya grepp för att göra upplägget mer spännande. Jag hade till exempel gillat uppdaterade versioner med originalartisten i duett med nutida stjärnor från världen utanför eurovisionbubblan - men då hade å andra sidan puritanerna gått i taket. Det gjorde de förresten ändå när flera av showens artister valde att framföra sina bidrag till större delen på engelska... Jag hade gärna velat ha mer av allt - precis som vi alltid vill - men för min del var det här trots allt en riktigt skön dos eurovisionnostalgi!

Missade du showen så har du fortfarande chansen! Här nedan hittar du samtliga framträdanden i klipp på YouTube samt länkar till galan samt uppsnack och eftersnack i SVTPlay!

Samtliga framträdanden i Eurovision's Greatest Hits

Emmelie De Forest - Only Teardrops (Danmark 2013)
Anne-Marie David - Tu Te Reconnaîtras (Luxemburg 1973)
Herreys - Diggi Loo Diggi Ley (Sverige 1984)
Dana International - Diva (Israel 1998)
Natasha St-Pier - Je n'ai que mon âme (Frankrike 2001)
Olsen Brothers - Fly on the wings of love (Danmark 2000)
Brotherhood of Man - Save Your Kisses For Me (Storbritannien 1976)
Rosa López - Medley med spanska bidrag (Spanien 2002)
Riverdance (Mellanakt 1994)
Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland 2006)
Dima Bilan - Believe/Never Let You Go (Ryssland 2006 och 2008)
Bobbysocks - La Det Swinge (Norge 1985)
NicoleEin bißchen Frieden (Tyskland 1982)
Loreen - Euphoria (Sverige 2012)
Johnny Logan - What's Another Year/Why Me/Hold Me Now (Irland 1980 och 1987)
Conchita Wurst - Rise Like A Phoenix (Österrike 2014)
Samtliga artister - Medley; Hallelujah (Israel 1979), Volare (Italien 1958), Making Your Mind Up (Storbritannien 1981), Waterloo (Sverige 1974)

Galan i SVTPlay

Uppsnack med Lynda Woodruff samt Christer Björkman och Sarah Dawn Finer med gäster
Jubileumsgalan Eurovision’s Greatest Hits
Eftersnack med Christer Björkman och Sarah Dawn Finer

Eurovision Song Contests 60-årsgala Eurovision's Greatest Hits Reviewed by Pierre on 13:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.