Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fem körar bakom Måns Zelmerlöw i Wien

Att Måns Zelmerlöws scenframträdande kommer att förändras inför tävlandet i Wien visste vi redan - för ett par veckor sedan avslöjades att den animerade figuren MP kommer att göras om på grund av en propå om ett eventuellt upphovsintrång (se här).

Skillnaderna i regler mellan Melodifestivalen och Eurovision Song Contest gör att man också tvingats tänka nytt när det gäller kören - i Melodifestivalen användes förinspelade körer bakom Måns, men då det inte är tillåtet i Eurovision har man istället nu förstärkt kören på scenen.

När Måns tävlade i melodifestivaldeltävlingen i Örebro körade Alexander Holmgren och huskörens Simon Lingmerth bakom honom och i finalen tillkom också låtskrivaren Linnea Deb och Michael Blomqvist. I Wien blir kören ännu större - han kommer att backas upp av fem personer, tre tjejer och två killar.

Alexander, Linnea och Michael följer med också till Wien och helt nya i kören blir veteranerna Britta Bergström och Jeanette Olsson som båda har högvis med meriter i det här sammanhanget.

Kul med lite förändringar, även om jag hör till dem som inte riktigt förstår poängen med att ha en uppsättning regler i Melodifestivalen som innebär krav på förändringar när det sedan ska tävlas i Europa. Nåja, det här kan bli bra - jag ser fram emot att se och höra hur de här förändringarna ter sig i praktiken!

Samtidigt håller Måns för fullt på med att promota sitt bidrag! Ikväll uppträder han på Eurovision in Concert i Amsterdam och igår kväll framträdde han i finalen av finska The Voice. Då såg det ut så här:

De körar bakom Måns Zelmerlöw i Wien

Britta Bergström: Är veteran som ingen annan i det här sammanhanget! Har körat bakom otaliga bidrag i Melodifestivalen sedan 1996 och ingick i huskören mellan 2003 och 2006. Vann Eurovision Song Contest 2012 bakom Loreen i Euphoria och körade senast bakom Molly Pettersson Hammar i Melodifestivalen nu i vintras.

Michael Blomqvist: Är också körveteran med flera år i huskören på meritlistan - där var han med 2002, 2003, 2004, 2007 och 2008. Sjöng bakom Måns redan i melodifestivalfinalen vilket därmed blev hans hundrade medverkan i ett melodifestivalbidrag. Jobbar annars som frilansande musiker och sångare och har medverkat i turnéer, tv-galor och konserter med artister som Björn Skifs, Carola, Tomas Ledin, Paul Young, Charlotte Perrelli och just Måns Zelmerlöw.

Linnea Deb: Har ju skrivit Heroes tillsammans med Joy Deb och Anton Malmberg Hård af Segerstad och körade bakom Måns i melodifestivalfinalen. Är tidigare körsångerska bakom artister som Ace of Base, Carola och Markoolio. Har också körat på albumversionerna av låtar som Carolas Evighet och Måns Zelmerlöws Cara Mia och Hope & Glory.

Alexander Holmgren: För de flesta mest känd som tävlande i X Factor 2012 där han slutade på sjätte plats. Har turnerat med Måns Zelmerlöw. Arbetar också mycket som låtskrivare åt andra artister.

Jeanette Olsson: Har körat i Melodifestivalen bakom bland andra Fredrik Kempe 2004 och Linda Bengtzing 2008. Har slutat trea i Eurovision Song Contest två gånger, 2001 för Grekland bakom  Antique i (I Would) Die For You och förra året bakom Sanna Nielsen. Hennes röst kan också höras på album med artister som Britney Spears och Kate Ryan.

Historik: Sveriges kör i Eurovision

Med Måns Zelmerlöw 2015: Britta Bergström, Michael Blomqvist, Linnea Deb, Alexander Holmgren och Jeanette Olsson.
Med Sanna Nielsen 2014: Britta Bergström, Jeanette Olsson, Thérèse Löf Amberg, Jessica Marberger och Dea Norberg.
Med Robin Stjernberg 2013: Kör: Dea Norberg och Johan Boding. Dansare: Juan Fuenzalida, Joao Assuncao och Anna Holmström.
Med Loreen 2012: Johanna Beijbom, Britta Bergström och Monica Starck. Dansare: Ausben Jordan.

Källa: SVT
Fem körar bakom Måns Zelmerlöw i Wien Reviewed by Pierre on 12:59:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Tycker också det är konstigt med olika regler i mellon och esc, men antar det är för att man vill "maxa" numret så mycket det går, med förinspelat och fler folk osv. Underhållningsvärdet är viktigare än livekänslan... Men gränserna suddas ut mer och mer, vad är leadsång, vad är kör? Det är ok med fler på scenen, men all sång borde vara live kan jag tycka, blir mer rättvist och inte "fejk" som det ofta känns idag. Kan man inte sjunga ska man inte va med liksom... Fast Måns framträdande tror jag blir jättebra, och har en känsla av att han faktiskt vinner :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.