Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Måns byter ut den animerade gubben i sitt scennummer

Jag förstår att SVT valde att dröja med nyheten till idag - frågan är om det blivit trodda om den publicerades igår: Den animerade gubben i Måns Zelmerlöws scennummer kommer att bytas ut!

Anledningen är en propå om ett eventuellt upphovsintrång, en diskussion som har pågått i kulisserna ända sedan Måns tävlade i Melodifestivalen och likheterna med The Alchemy of Light, ett klipp med performanceartisten A Dandypunk uppdagades.

Fredrik "Benke" Rydman, regissör till Heroes, berättar för SVT: Visst, jag har absolut inspirerats av figuren som vi har fått propåer om och även om jag avvisar att det skulle vara ett plagiat så kan vi aldrig förutse utfallet i en sådan prövning. Vi har dessutom inte tiden till det. Eftersom utseendet på figuren inte är avgörande för mig är det ett lätt val att korrigera den.

Arbetet pågår redan med att förändra figuren. Måns kommenterar själv att han känner sig lugn och trygg med beslutet: Figuren har fått nya kläder. Det är vår nu och han kan ju inte ha samma outfit som i februari.

Nog är likheterna så pass slående att det aldrig varit någon tvekan om att Rydman sett A Dandypunk, och frågan är varför han valde att göra figurerna så lika med såväl toppig mössa som paraply gemensamma. Jag tycker nog det känns rätt och riktigt att korrigera det och på så sätt dra det närmare inspirera än plagiera - även om jag hade önskade att man insett det långt tidigare. Vad tycker du? Hur stora är likheterna med den animerade figuren i A Dandypunks nummer? Är beslutet rätt?

Källa: SVT.
Måns byter ut den animerade gubben i sitt scennummer Reviewed by Pierre on 17:14:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Tycker bara det är roligt att de gör om gubben, blir ju lite nytt för oss också, och kanske ännu bättre. Sen fattar jag inte riktigt hur man kan "ta patent" på en streckgubbe, och likheterna är ju inte speciellt stora heller. Toppig mössa och paraply-i två sekunder-borde inte räcka för att kalla det upphovsintrång. De borde istället känna sig hedrade av att någon inspirerats av deras verk, som för övrigt är väldigt snyggt och ballt gjort.
    Nåja, heja MP!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.