Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nederländerna: Trijntje Oosterhuis - Walk Along

Efter åtta svåra år då man aldrig lyckades ta sig förbi Eurovision Song Contests semifinal hittade Nederländerna rätt spår igen för två år sedan då Anouk lyckades ta sig till final i Malmö och till slut blev nia i finalen med Birds. I fjol toppade man den framgången när The Common Linnets knep andraplatsen bakom Conchita Wurst i Köpenhamn med Calm After the Storm - frågan är om framgångsvågen kommer att fortsätta i år!

Redan i november avslöjades att man internt utsett sångerskan Trijntje Oosterhuis till sin representant i Wien. Trijntje slog igenom 1996 då Total Touch, gruppen hon skapat tillsammans med sin bror Tjeerd, fick en platinasäljande hit med låten Touch Me There. Efter två listtoppande album med Total Touch gav hon sig på en framgångsrik solokarriär 2001 vilken resultaterat i nio storsäljande album med fokus på jazz. Det senaste albumet, Wrecks we adore som kom för tre år sedan, producerades av svenskarna Tore Johansson och Martin Gjerstad - som ju också låg bakom Anouks eurovision-nia - och av just Anouk som dessutom bidrog med låtar till albumet. De senaste åren har Trijntje också synts som en av coacherna i nederländska The Voice. När sedan tävlingsbidraget Walk Along presenterades en månad senare visade det sig att det blir mer Anouk - hon har nämligen skrivit texten medan svenske Tobias Karlsson komponerat.

Låten är luftigt akustiskt arrangerad och lever högt på why-ai-ai-ai-hooken i refrängen som genast sitter som en smäck och bjuder in till allsång på första lyssningen - en styrka som samtidigt kan bli en svaghet. Att snabbt fastna som en kardborre är perfekt när man måste starta redan som nummer fyra vilket gör att jag utan större tvekan tror på en ny nederländsk finalplats. Själv gillar jag det här och tycker hela paketet av låt och artist känns sympatiskt och inbjudande, men jag tror låten hade behövt något mer än bara en allsångsrefräng och en skön känsla i magen för att nå de riktiga höjderna. Trots det tvekar jag inte att jag tro på en hygglig mittplacering i finalen för Trijntje och Nederländerna - visst är det enkelt, men ruskigt effektivt och levererat av en rutinerad och stark artist.

Upphovsmän
Tobias Karlsson och Anouk Teeuwe
Startnummer
Nummer 4 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Nederländerna rankas just nu som trettioförsta bidrag av Oddschecker
I sociala medierDe fem senaste

Semifinal
Final
Fjortonde

2011: 3Js - Never Alone
Nittonde

2012: Joan Franka - You and me
Femtonde

2013: Anouk - Birds
Sexa
Nia
2014: The Common Linnets Calm After the Storm
Etta
TvåaBästa placering
Fyra segrar; 1957 för Net Als Toen med Corry Brokken, 1959 för Een Beetje med Teddy Scholten, 1969 för De Troubadour med Lenny Kuhr och 1975 för Ding a Dong med Teach-In.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här!
Nederländerna: Trijntje Oosterhuis - Walk Along Reviewed by Pierre on 14:28:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Här kommer det första bidraget som vi är väldigt oense om, och dessutom min första sågning! Underproducerad, banal och repetitiv visa som trots en klistrig refräng bara är något jag vill vifta bort så snart den landar i hjärnan. Tror att de får det tufft i år. Kan faktiskt inte tänka mig en placering inom topp 20. Hursomhelst en enorm besvikelse, och Nederländerna är ett av de två länderna som gjord störst nedköp i år.
  1/5
  36:e plats på min lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... ja där får vi nog nöja oss med att vara oense - jag tror du har helt fel. ;)

   Radera
 2. Jämfört med förra årets Holländska låt så är detta en REJÄL dipp!! men ganska väntat då jag tycker att Calm after the storm är den BÄSTA låt som någonsin tävlat i esc..
  Tycker denna är ganska trist och säger mig inte särskilt mycket

  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6. Belgien (4 av 5)
  7.
  8.
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14.
  15.
  16.
  17.
  18.
  19.
  20.
  21.
  22.
  23.
  24.
  25.
  26.
  27.
  28.
  29.
  30.
  31.
  32.
  33. Nederländerna (2,5 av 5)
  34.
  35. Armenien (2 av 5)
  36.
  37.
  38.
  39.
  40. Moldavien (1 av 5)
  41.

  SvaraRadera
 3. Det här är en av de där mellanmjölkiga låtarna io år som jag inte gillar men heller inte ogillar. absolut inte en topp 10-kandidat. OM den ens tar sig ur semin lär det bli plats 15-27 i finalen. Väldigt repetetiv men en mycket bra sångerska så med rätt number är det fifty-fifty finalplats-chans. På min ranking plats 25/40

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.