Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

San Marino: Anita Simoncini & Michele Perniola - Chain of Lights

Det vore en smal sak att göra sig lustig över San Marino i det här sammanhanget sedan man i över hälften av sina deltaganden representerats av samma artist och gjort sig till bakdörren in i tävlingen för Ralph Siegel, men som med all statistik går den att vända på - jag väljer att i stället presentera framgångsmaskinen San Marino, det enda landet som vid alla sina deltaganden förbättrat sin dittills bästa placering, förra året krönt av den första finalplatsen hittills!

Trots att vi inte kommer att få ett fjärde och rekordbrytande deltagande av Valentina Monetta i år så gjorde det ansvariga tvbolaget ändå ett internval som leder till rekord - som den yngsta duon som hittills tävlat i Eurovision Song Contest! SMRTV utsåg nämligen två tidigare deltagare i Junior Eurovision Song Contest, de båda sextonåringarna Michele Perniola och Anita Simoncini. Anita blir dessutom den första artisten som tävlar i huvudtävlingen direkt efter att hon tävlat i juniorversionen av tävlingen.

Michele är italienare och slog igenom när han vann talangshowen Ti lascio una canzone i italiensk tv för tre år sedan. Året därpå plockade San Marino upp honom som sin representant i Junior Eurovision Song Contest i Kiev där han tävlade med O-o-O Sole intorno a me som slutade tia av tolv bidrag. Anita, som faktiskt är från San Marino, är en femtedel av tjejgruppen The Peppermints som hamnade näst sist i juniorfinalen på Malta i höstas med Breaking My Heart.

Chain of Lights är Siegels tjugoandra bidrag i tävlingen, men även om tiden sprang ifrån honom för länge sedan måste jag medge att han är en duktig kompositör. Jag älskar versernas snygga harmonier och framför allt synkopering och jag kommer nog aldrig helt kunna motstå multipla tonartshöjningar - men sedan har vi refrängen... Förutom att den är svagare så är den en veritabel ostbutik av vällagrade och illaluktande klichéer! På toppen av det tycks Siegel inte kunna hejda sig utan vill stoppa in precis allt i en och samma låt vilket gör att den spretar åt alla möjliga håll. Att förse tävlingens hittills yngsta duo med en sådan dinosaurie till låt borde dessutom nästan betraktas som kriminellt - men å andra sidan tog sig Valentina Monetta till final med en minst lika mossig låt förra året. Jag bedömer dock chanserna till att man lyckas med det i år som små - grundtipset måste vara att det här stannar i semin.

Upphovsmän
Ralph Siegel och John O’Flynn
Startnummer
Nummer 3 i semifinal II
Se och hör
Text
Enligt oddsen
San Marino rankas just nu som fyrtionde bidrag av Oddschecker
I sociala medier


De fem senaste

Semifinal
Final
2008: Miodio - Complice
Nittonde

2011: Senit - Stand By
Sextonde

2012: Valentina Monetta - The Social Network Song (Oh Oh-Uh-Oh Oh)
Fjortonde

2013: Valentina Monetta - Crisalide (Vola)
Elva

2014: Valentina Monetta - Maybe (Forse)
Tia
TjugofyraBästa placering
En tjugofjärdeplats i finalen, förra året för Maybe (Forse) med Valentina Monetta.
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här!
San Marino: Anita Simoncini & Michele Perniola - Chain of Lights Reviewed by Pierre on 12:14:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Med tanke på hur många duetter det är i första halvan av semifinal 2 så måste jag hålla med dig då jag tror att minst en, troligen två av de bommar final. Den här känns som den låten i hela semin som är längst ifrån en finalplats. Med det sagt så lät de bra live i Moskva måste jag medge så ingenting är omöjligt. Fast låten är ju inget vidare bra och att det dessutom låter som de sjunger "chain of farts" vid flera tillfällen gör ju inte saken bättre! Så jag tippar också på att det inte blir någon finalplats i år....På min ranking plats 34/40

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där liveframträdandet sätter lite myror i mitt huvud - de går från att kännas helt hopplösa till att ha åtminstone en liten strimma hopp!

   Radera
  2. ja det känns inte helt omöjligt efter att ha hört det, men tror fortfarande att det kommer bli kämpigt i duett-träsket i semi 2:-)

   Radera
 2. Kul med statistiken att de alltid förbättrat sina resultat! Det har jag inte tänkt så mycket på. Jag är dock väldigt säker på att den sviten bryts i år. Cheese-faktorn är på generande nivåer samtidigt som hela upplägget är obegripligt. Varför sätta ihop två 16-åringar med årets mossigaste låt? Det blir ingen andra finalplats för San Marino. Sist (?) om de har otur.
  1/5
  33:e plats på min lista

  SvaraRadera
 3. Både älskar och hatar den här låten! Tycker även att Michele är väldigt charmig och skulle faktiskt kunna få en röst bara för det... x) Väldigt svårt att bedöma den här låten.. jag hoppas den kniper den allra sista finalplatsen! Tror dock inte att den gör det..

  1. Estland (5 av 5)
  2.
  3. Irland (5 av 5)
  4.
  5.
  6. Belgien (4 av 5)
  7.
  8.
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. Ungern (3 av 5)
  15.
  16. Albanien (3 av 5)
  17. Serbien (3 av 5)
  18. Ryssland (3 av 5)
  19.
  20.
  21. Rumänien (3 av 5)
  22. Litauen (2,5 av 5)
  23.
  24.
  25. Makedonien (2,5 av 5)
  26. SAN MARINO (2,5 av 5)
  27. Vitryssland (2,5 av 3)
  28.
  29.
  30.
  31. Nederländerna (2,5 av 5)
  32.
  33. Armenien (2 av 5)
  34. Georgien (2 av 5)
  35.
  36.
  37. Grekland (1,5 av 2)
  38. Danmark (1 av 5)
  39. Moldavien (1 av 5)
  40. Finland (0 av 5)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.