Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Australien: Guy Sebastian - Tonight Again

I februari släppte EBU den här säsongens riktigt stora bomb när man meddelade att tävlingen i år får ytterligare en deltagare - och en oväntad sådan! Som en del i firandet av Eurovision Song Contests 60-årsjubileum och för att ytterligare lyfta fram årets tema Building Bridges hade man nämligen bjudit in Australien att delta! I mer än tre decennier har det australienska tvbolaget SBS sänt tävlingen som varje år ses och älskas av en miljonpublik i landet down under vilket gett landet ett rykte som tävlingens största utomstående fan. I Köpenhamn i fjol representerades man av en mellanakt när Jessica Mauboy framförde Sea of Flags i den andra semifinalen - men i år får man alltså vara med och tävla på riktigt!

Eftersom man hade kort om tid på sig sedan beslutet om deltagande var taget så fick man göra ett internt val för att hinna få sitt bidrag klart före deadline och vid en presskonferens avslöjade ett sprudlande entusiastiskt tv-team att man valt Guy Sebastian till sin första (och kanske sista) representant i Eurovision Song Contest. Senare presenterades också hans låt, Tonight Again, som enligt honom liksom bara hände i studion när han var ute efter att fånga känslan av att ha kul - de där ögonblicken man aldrig vill ska ta slut.

Den 33-årige Guy Sebastian är född i Malaysia men flyttade till Australien med sin familj när han var sex. Han slog igenom stort när han vann den första upplagan av australiensiska Idol 2002. Sedan dess har han släppt åtta topp-tioplacerade album varav två listettor och haft tolv topp-tioplacerade singlar varav sex ettor, vilket han är den australiensiske manlige solisten som lyckats med.

Det tog ett tag, men när jag väl vant mig vid tanken på ett exotiskt gästspel i tävlingen tycker jag det känns riktigt kul! Särskilt kul är det att man inte lagt sig i någon strömfåra utan skickar något som känns nytt och fräscht i det här sammanhanget; soulig upptempopop som för mina tankar till artister som Bruno Mars, dessutom med en artist som även om han inte är särskilt stor i vår del av världen hör till de största och mest rutinerade. Jag tycker det här är ett riktigt bra paket av låt och artist som mycket väl skulle kunna vara en segerkandidat i egen kraft, även om jag själv tycker den där riktiga vinnarviben saknas. När man nu dessutom får draghjälp av uppmärksamheten omkring deltagandet från Australien tror jag det här kan bli ruskigt farligt! Jag tycker det finns ännu starkare bidrag i startfältet - men nog är det här en riktigt stark segerkandidat! Grundtipset blir dock att man får nöja sig med att ha fått en riktigt fin eurovisionplacering i sitt gästspel!

Upphovsmän
Guy Sebastian, David Ryan Harris och Louis Schoorl
Startnummer
Direktkvalificerad för finalen
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Australien rankas just nu som tredjehandsfavorit till segern av Oddschecker
I sociala medier
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här!
Australien: Guy Sebastian - Tonight Again Reviewed by Pierre on 12:09:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Gillar inte sånna här typer av låtar.. Absolut inte dåligt på något sätt! men inget som jag gillar särskilt mycket dock.. Liiite medryckande kanske..
  Tror inte den här grejar en topp 5-placering, tror nackdelen att den saknar givna grannlandsröster är större än fördelen med all uppmärksamhet Australien fått.. Men tror där emot att Sverige gillar det här.. och kanske till och med så går vår 12a till Australien? ( Estland och Norge tror jag oxå har stor chans att få den)


  1. Estland (5 av 5)
  2. Slovenien (5 av 5)
  3. Irland (5 av 5)
  4.
  5.
  6. Belgien (4 av 5)
  7.
  8. Malta (3,5 av 5)
  9. Azerbajdzjan (3,5 av 5)
  10. Ungern (3,5 av 5)
  11. Portugal (3,5 av 5)
  12. Island (3 av 5)
  13. Norge (3 av 5)
  14.
  15. Albanien (3 av 5)
  16. Israel (3 av 5)
  17. Ryssland (3 av 5)
  18. Sverige (3 av 5)
  19. Serbien (3 av 5)
  20. Polen (3 av 5)
  21. Rumänien (3 av 5)
  22. Litauen (2,5 av 5)
  23. Cypern (2,5 av 5)
  24. AUSTRALIEN (2,5 av 5)
  25. Schweiz (2,5 av 5)
  26. Makedonien (2,5 av 5)
  27. San Marino (2,5 av 5)
  28. Vitryssland (2,5 av 5)
  29. Nederländerna (2,5 av 5)
  30. Montenegro (2,5 av 5)
  31.
  32. Lettland (2 av 5)
  33. Georgien (2 av 5)
  34. Armenien (2 av 5)
  35. Grekland (1,5 av 2)
  36.
  37. Tjeckien ( 1,5 av 5)
  38. Danmark (1 av 5)
  39. Moldavien (1 av 5)
  40. Finland (0 av 5)

  SvaraRadera
  Svar
  1. HELT galet att du har platserna 4, 5 och 7 KVAR i din lista! :D

   Radera
 2. En riktigt nice låt kvar ju iaf! ;)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte heller det här (dels för att jag inte gillar ideen att Australien är med men även att jag AVSKYR Bruno Mars och liknande artister) Jag är ganska säker påå att Sveriges tolva hamnar här. Jag tror även att han tyvärr vinner (hoppas, hoppas jag har fel) plats 27/40 på min ranking (trots att jag försökte bedöma den som alla andra länder blev det inte högre än så)

  SvaraRadera
 4. Även om det fortfarande är svårt att smälta att Australien deltar så är det svårt att blunda för att de skickar en rejält medryckande och glädjespridande låt med en karismatisk artist. Visst kommer denna högt, kanske till och med vinner, men nja, jag har andra favoriter. Men välkomna till tävlingen!
  4/5
  9:e plats på min lista

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.