Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner i Wien - femte dagen

Idag inleddes det andra varvet av repetitioner i Wiener Stadthalle då alla de sexton bidragen i den första semifinalen fick ytterligare tjugo minuter på scenen. Bäst av allt är att journalister och fotografer släpps in i arenan under den andra omgången av rep, varför vi den här gången får se och höra hela låtarna framföras!

Därmed har vi möjligheten dra åtminstone lite mer långtgående slutsatser även om vi ännu saknar åtminstone en viktig detalj - klippen som släpps idag är inte ur de kameravinklar man så småningom kommer att få se i rutan, och mitt intryck är att några av dagens bidrag förmodligen är ganska hårt beroende av dem. Det gäller till exempel den estniska förhandsfavoriten Goodbye to Yesterday som bitvis ser direkt märkligt ut när det bara filmats rakt på som idag. Jag tippar att samma sak gäller för Nederländerna och kanske ännu mer Belgien. Belgiske Loïc Nottet har för övrigt precis som jag hoppats ett rätt rejält quirky nummer som kommer att bli riktigt spännande att se med rätt kameravinklar!

Hans framträdande var en av de mer positiva upplevelserna bland dagens rep, men överhuvudtaget tycker jag det var många framför allt röstmässigt imponerande framträdanden - ingen verkar åtminstone döda sitt framträdande på grund av dålig sång. Dålig sång ja, Finlands bidrag sticker ut mer än något annat i den här semin - men den går liksom inte att bedöma med någon gängse måttstock. Jag sätter också plus på ryska Polina Gagarina med ett enkelt men ruskigt effektivt nummer och en stark röst samt Rumäniens Voltaj som både lyckas lyfta fram budskapet i sin låt och samtidigt göra ett sobert och snyggt nummer.

Den största negativa överraskningen tycker jag Makedonien stod för. Daniel Kajmakoskis val att ta hjälp av r'n'b-veteranerna Blackstreet som kör är helt obegripligt. Popkänslan är stendöd, numret känns gubbigt och styltigt och finalplatsen långt borta. Riktigt synd. På den negativa sidan tycker jag också Armeniens bidrag finns. Fem sångare känns som åtminstone tre för mycket och numret känns pretentiöst och stelt. Jag räknar också Vitryssland och Albanien till bidragen som nu har lägre chanser till en finalplats. Vitryssarnas låt faller platt med ett nummer helt utan show medan albanerna lyckats göra Elhaidas hyllning till livet brun och trist i alla möjliga bemärkelser. Till sist, dagens wtf-moment går till Georgiens Nina Sublatti som verkar gå in för att skrämma barn på tisdag.

Här är länkar till dagens rep och presskonferenser - där under ett gäng bilder!

Repetitioner i Wien - femte dagen


Via eurovision.tv
Via esckaz.com
Moldavien: Eduard Romanyuta - I Want Your Love
Armenien: Genealogy - Face the Shadow
Belgien: Loïc Nottet - Rhythm Inside
Presskonferens
Nederländerna: Trijntje Oosterhuis - Walk Along
Finland: Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina Mun Pitää
Grekland: Maria Elena Kyriakou - One Last Breath
Estland: Elina Born & Stig Rästa - Goodbye to Yesterday
Makedonien: Daniel Kajmakoski - Autumn Leaves
Serbien: Bojana Stamenov - Beauty Never Lies
Ungern: Boggie - Wars for Nothing
Vitryssland: Uzari & Maimuna - Time
Ryssland: Polina Gagarina - A Million Voices
Danmark: Anti Social Media - The Way You Are
Albanien: Elhaida Dani - I'm Alive
Presskonferens
Rumänien: Voltaj - De la capăt (All Over Again)
Presskonferens
Georgien: Nina Sublatti - Warrior
Armenien

Nederländerna

Grekland

Makedonien

Ungern

Ryssland

Albanien

Georgien

Rumänien

Danmark

Vitryssland

Moldavien

Belgien

Finland

Estland

Serbien
Bilder: Andres Putting (EBU)
Repetitioner i Wien - femte dagen Reviewed by Pierre on 19:25:00 Rating: 5

1 kommentar:

 1. En snabb sammanfattning om fredagens rep:

  Moldavien - Låten är fortfarande hopplöst daterad och han kan inte sjunga, men det lagom porriga numret är faktiskt rätt kul.

  Armenien - Gillar inte låten men på scen finns det inte så mycket att klaga över förutom kostymerna. Stabil sång och de undviker att battla över vem sm kan sjunga högst.

  Belgien - Detta var...annorlunda. Ska bli riktigt kul att se detta i TV. Kommer säkert bli kvällens WTF-nummer för de flesta tittare.

  Nederländerna - Hon står där rakt upp och ner och sjunger sin monotona och platta låt. Inte final, snälla.

  Finland - De gör sin grej, varken mer eller mindre. Inga överraskningar här.

  Grekland - Det går inte att klandra hennes sång men paketet är ändå mindre spännade än tandkräm.

  Estland - Mina favoriter sviker inte! Tror däremot som Pierre att numrets fulla potential slår ut först när vi får se det i TV.

  Makedonien - Men, näää. Precis allt görs fel här! Varför har makedonerna en sådan tendens att sabba hyfsade bidrag på scen?

  Serbien - Gjorde inte ett särskilt stort intryck på mig. Kul med klädbytet.

  Ungern - Snygg backdrop och bra sång. Svintrist låt dock

  Vitryssland - Och där sjönk finalchansen. Det är inte den typ av låt som klarar sig på egna fötter. Någon typ av gimmick hade de väl kunnat unna sig? Sen har jag börjat tröttna på låten också.

  Ryssland - Hon sjunger arslet av de flesta tävlanden, men jag tycker att bandet bakom förstör lite. Tror inte att den vinner semin som andra verkar tro.

  Danmark - Precis samma outhärdliga skitlåt som i MGP. Nästa!

  Albanien - Jamen detta var ju...lite tråkigt va? Hon sjunger bra men även här hade jag efterlyst någon typ av show. Grymt ful ljussättning.

  Rumänien - Ser lovande ut men jag får inte riktigt samma känsla som i studioversionen. Kanske det blir bättre i TV.

  Georgien - Älskar attityden och gothvampyr-looken. Hon är faktiskt stark nog att bära låten på egen hand. Jag fortsätter vara envis. Det här går till final!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.