Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner i Wien - sjunde dagen

Under eurovisionveckornas sjunde repetitionsdag var det dags för de sju direktkvalificerade finalisterna att repa för första gången! Det innebär att ni åter får nöja er med korta klipp och sparsamt med bilder - men å andra sidan hann jag landa i presscentrat i Wiener Stadthalle lagom för att se de fem sista, så idag kan jag lämna en lite utförligare rapport!

Eftersom Italien var först ut idag så missade jag dem - men här i presscentrat snackas det om ett mäktigt rep som förstärker intrycket av Il Volo som segerkandidater. Att döma av vad som syns i det korta klippet så går man all in för att vara så italienska som det går - och nog verkar det vara ett mäktigt framträdande.

Även Australien nämns ju som en stark segerkandidat - och nog har Guy Sebastian ett snyggt och elegant nummer där han står på vad som ger illusionen av en väg kantad av gatlyktor, smart klädd i mörk blazer och en fedora. Allt sitter dock inte än, Guy kommer av sig flera gånger, alternativt bryter självmant - men får han till allt blir det här farligt, även om jag själv hade önskat att han valt en lite mer casual look.

Dagens överraskning stod Frankrikes Lisa Angell för. Hon sjunger för kung och fosterland framför en backdrop föreställande en krigshärjad stad och får till ett riktigt smarrigt avslut när hon under den sista halvminuten får sällskap av fyra trumslagare på scenen - som mångfaldigas på backdropen. Riktigt snyggt - det kan mycket väl dra upp Frankrike en bit i resultatlistan.

Spaniens Edurne är jag betydligt mer kluven inför. Man har försökt att fånga känslan från videon på scenen med snygg ljussättning och smarriga effekter, men den där dansaren hon dragit in sabbar mycket av helhetsintrycket - nog är det rätt snyggt när han åstadkommer ett klädbyte genom att dra av Edurnes Mariette-esqe röda släp och avslöja en guldfärgad klänning inunder, men de känns inte samspelta. När han dessutom kommer tillbaka in på scenen under pågående låt vid varje rep för att plocka upp Edurnes kläder skrattar hela presscentrat. Är det verkligen meningen att han ska göra det?

Storbritanniens Electro Velvet kör samma stil som i sin video - det är 20-tal och matinéfilmer från Disney i ett färgsprakande och riktigt rörigt nummer. Gillar man låten tycker man kanske att det här funkar - själv tycker jag att eländet drunknar i ett nummer som vill alldeles för mycket på samma gång.

Österrikes The Makemakes kör med en typisk band-staging kryddad med en brinnande flygel medan Tysklands Ann Sophie gör något helt nytt jämfört med den nationella finalen - i catsuit får hon till ett stilfullt nummer som känns lite Bond - men ingen av dem lär rocka resultattavlan på lördag. Ungefär så för idag - nu väntar invigningsceremoni!

Repetitioner i Wien - sjunde dagen


Via eurovision.tv
Via esckaz.com
Italien: Il Volo - Grande Amore
Backstage
Österrike: The Makemakes - I am yours
Spanien: Edurne - Amanecer
Intervju
Tyskland: Ann Sophie - Black Smoke
Storbritannien: Electro Velvet - Still In Love With You
Frankrike: Lisa Angell - N'oubliez Pas
Intervju
Australien: Guy Sebastian - Tonight Again
Meet & Greet
Intervju
Bilder
Italien

Österrike

Spanien

Tyskland

Storbritannien

Frankrike

Australien

Repetitioner i Wien - sjunde dagen Reviewed by Pierre on 14:57:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Har just sett röda mattan-invigningen i Wien, och ja, det började bra alla fall. Man övervakade alla länders ankomst väl och orkestern spelade vinnarlåtar, ABBA bla. När typ 18 bidrag anlänt fick man tydligen för sig att det var roligare att filma fans och byggnader och missade Måns entré totalt, och andras, vilket känns konstigt och oproffsigt. Orkestern har tydligen bara övat in fem låtar, så de går på repeat hela tiden. Kommentatorsbruden är helt okunnig och flamsig, och bisittaren ett skämt. Efter en lång stund dyker Måns upp i rutan och får några korta faktakommentarer... Ursäkta om jag är neggo, men det här va inte ok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså den där orkestern! Höll på att få krupp när de började om med samma fem låtar för sjunde gången! Och österrikarnas kärlek till Rise Like A Phoenix... jag kommer ALDRIG vilja höra den igen när jag kommit hem härifrån! På plats slapp vi dock kommentatorerna - däremot var det märkligt att bara några utvaldas entré utannonserades.

   Radera
  2. Haha, skönt att det inte bara är jag som tyckte det va dåligt. Kunde verkligen gjorts mycket bättre.

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.