Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet från den första semifinalen i Wien

Den första semifinalen är till ända och vi har har fått årets tio första eurovisionfinalister - men den överväldigande känslan just nu har väldigt lite att göra med själva tävlingsmomentet. Jag har precis rusat till presscentrat från en ståplats precis framför scenen - och är helt full av den där fantastiska känslan som är en så stor del av min kärlek till den här tävlingen, den där av att träda in i ett parallellt universum där det inte finns något viktigare än sexton tävlingsbidrag som framförs på en scen och vardagen är så långt borta att man nästan glömmer bort att den finns. Jag önskar jag kunde visa dig - att försöka klä det i ord känns som vanligt helt omöjligt!

Men nu var det just trots allt också en deltävling som avgjordes ikväll - och precis som jag anade var det inte på något sätt givet vilka som skulle ta sig vidare! Ur nordisk synpunkt var resultatet katastrofalt - både Finland och Danmark slogs ut. Danskarnas sorti var inte oväntad - bidraget har kritiserats hårt för att inte hålla måttet, medan det finska har satt myror i huvudet på tipparna genom att inte likna något annat vi sett och hört i tävlingen förut. Förlåt Finland, men jag är glad att vi slipper ert bidrag i finalen och att tävlingen kan få fortsätta att i första hand handla om en bra låt! Lite cyniskt kan det nordiska uttåget i den här semin tänkas gynna Sverige - det blir mindre konkurrens om de nordiska rösterna i finalen...

Semins stora favoriter höll i alla fall för trycket - Rysslands Polina Gagarina kändes ruskigt stark, medan jag håller fast vid att Estlands bidrag är min favorit från den här semifinalen. Jag tippar att båda finns med i den absoluta toppen på lördag! Allra roligast är dock att Belgiens Loïc Nottet knep den sista platsen som ropades ut - ännu en av mina favoriter och ett bidrag som för tävlingen framåt! Märkligast ikväll var nog hur finalisterna avslöjades - i en helt rasande fart efter att man lagt en väldig massa typ på menlösa mellanakter. Det hann liksom inte riktigt bli spännande. Nu tänker jag fortsätta att njuta av eurovisionruset - och ladda om inför den andra semifinalen på torsdag då det är Sveriges och Måns Zelmerlöws tur att kvala!

Resultatet i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2015

Till final (i den ordning de ropades upp)
Albanien: Elhaida Dani - I'm Alive
Armenien: Genealogy - Face the Shadow
Ryssland: Polina Gagarina - A Million Voices
Rumänien: Voltaj - De la capăt (All Over Again)
Ungern: Boggie - Wars for nothing
Grekland: Maria Elena Kyriakou - One Last Breath
Estland: Elina Born & Stig Rästa - Goodbye to Yesterday
Georgien: Nina Sublatti - Warrior
Serbien: Bojana Stamenov - Beauty Never Lies
Belgien: Loïc Nottet - Rhythm Inside

Utslagna (utan inbördes ordning)
Vitryssland: Uzari & Maimuna - Time
Finland: Pertti Kurikan Nimipäivät - Aina Mun Pitää
Danmark: Anti Social Media - The Way You Are
Moldavien: Eduard Romanyuta - I Want Your Love
Nederländerna: Trijntje Oosterhuis - Walk Along
Makedonien: Daniel Kajmakoski - Autumn Leaves
Rysslands Polina Gagarina
Bilder: Pelle T Nilsson
Resultatet från den första semifinalen i Wien Reviewed by Pierre on 23:09:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Ljummen nivå på startfältet - men Europa (och Australien) visste verkligen hur man skulle sortera denna gången! De två absolut bästa bidragen gick till final, medan mina tre nollor för kvällen åkte ut. Är väldigt glad att jag slipper höra den nederländska fantasilösheten och den danska tortyren igen! Är rejält överraskad att Finland åkte ut! Kan bero lite på att sångaren var lite väl övertänd. Förstod snabbt att Makedonien och Vitryssland skulle åka ut med sina tama framträdanden. Har även lite skadeglädje över att Nederländerna som jag aldrig trott på föll. Tror faktiskt att de kan ha kommit sist! När Belgien ropades upp i slutet var det komplett! Bästa semi-resultatet på länge!!! :D

    SvaraRadera
  2. Hm, sex rätt är jag inte jättenöjd med direkt. Förstår inte riktigt hur Armenien kunde gå vidare som var ett kaos av stilar och röster, eller Ungern med sin patetiska fredsgegga? Bättre då att Finland floppade (som jag trott hela tiden) och att Hollands tjatiga låt försvann. Jätteglad över Estland, Ryssland och Rumänien, de låg nog i topp. Programmet i helhet var väl sådär va, vissa inslag var ju total skämskudde! Jaja, det blir nog bättre på torsdag, heja Måns!

    SvaraRadera
  3. 8 av 10, missade Armenien och Serbien, trodde Nederländerna och Finland skulle knipa varsin plats :) men är gld att jag hade fel!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.