Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vem vinner Eurovision Song Contest 2015?

Det är äntligen dags - idag ska det avgöras! Kommer Måns Zelmerlöw att leva upp till favoritskapet och ta hem Sveriges sjätte eurovisionseger?

Nog för att det finns ett helt knippe tänkbara konkurrenter - men jag tycker att allt talar för att det faktiskt blir så! Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen; jag tycker att vi i Heroes och Måns har årets mest kompletta bidrag. Vi har en modern och catchy låt, en grym artist med både röst, utstrålning och scennärvaro och det kanske framför allt en fantastisk scenshow som helt saknar motstycke i årets tävling. Sverige är också alltjämt spelbolagens vinnarfavoriter efter att ha varit det säsongen igenom och vi har också låten som säljer mest på iTunes topplistor runt om i Europa.

Konkurrenterna då? Jodå, de finns där och de kan inte bara viftas bort. Framför allt handlar buzzet om  Italiens poperatrio Il Volo med den überfläskiga Grande Amore. Låten är mäktig, killarna är fantastiska sångare, de vet definitivt hur man tar en scen och de har dessutom fördelen av att starta sist av alla i finalen - men jag har ändå svårt att se det skulle kunna räcka. Nog har popera-genren sin publik, men jag är tveksam till att den kan slå så hårt och brett att italienarna kan skramla ihop tillräckligt med poäng för seger.

Då oroar jag mig mer för den ryska fredsballaden med Polina Gagarina. Även om jag fortfarande tycker ett sådant budskap från Ryssland just nu klingar väldigt falskt så måste jag medge både att numret är riktigt snyggt och att Polina imponerar. Även här tycker jag det faller på låten som visserligen är både snyggt uppbyggd och ruskigt effektiv - men den tillför väldigt lite nytt och där tror jag den tappar röster.

Bland låtarna som är direktkvalificerade för finalen är Australiens Guy Sebastian det största hotet. Man har gjort ett modigt val med soulig upptempopop och bara det faktum att Australien tävlar i år sätter fokus på just det här bidraget, men jag är inte imponerad av Guy och buzzet omkring låtens chanser har mattats under veckan här. Samma gäller för den tidigare så heta favoriten från Estland - men där håller jag inte med. Jag älskar fortfarande Goodbye to Yesterday och tycker man fått till ett scennummer som fångar låten riktigt bra, men den tappar på att ha gömts undan på startnummer fyra. Låten säljer dock bra så jag tror fortfarande på en fin placering, men knappast seger.

Då är bidragen från Belgien och Lettland betydligt hetare! De har en del gemensamt: Både Loïc Nottet och Aminata övertygade stort i semifinalerna, de säljer bra på listorna och framför allt - de har relevans för musikvärlden utanför den här tävlingen och tillför något nytt. Båda lär sluta på topp tio i finalen och för Loïc flaggar jag dessutom för skrällvarning - om en outsider vinner så är det han.

Nu har vi snart fyllt topp tio! Jag kompletterar med bidragen från Norge, Slovenien och Israel så är vi hemma! Du vill ha en ranking av dem? Ok, jag säger Sverige, Ryssland, Italien, Belgien, Estland, Lettland, Australien, Norge, Israel och Slovenien i den ordningen!

Nu är det bara att ladda inför årets största fest - och hoppas att vi får anledning att segerfira natten lång här i Wien innan det är dags att dra hem till Sverige igen! Heja Måns!

Här är hela startfältet i finalen tillsammans med betygen som ger min egen ranking av bidragen! Klickar du på ländernas namn kommer till respektive framträdande i semifinalen eller till de officiella videorna för bidragen som är direktkvalificerade för final - och längst ned på sidan kan du säga ditt om de tävlande:

Startfältet i finalen av Eurovision Song Contest 2015

1. Slovenien: Maraaya - Here For You


2. Frankrike: Lisa Angell - N'oubliez Pas


3. Israel: Nadav Guedj - Golden Boy


4. Estland: Elina Born & Stig Rästa - Goodbye to Yesterday


5. Storbritannien: Electro Velvet - Still In Love With You


6. Armenien: Genealogy - Face the Shadow


7. Litauen: Monika Linkytė & Vaidas Baumila - This Time


8. Serbien: Bojana Stamenov - Beauty Never Lies


9. Norge: Mørland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me


10. Sverige: Måns Zelmerlöw - Heroes


11. Cypern: John Karayiannis - One Thing I Should Have Done


12. Australien: Guy Sebastian - Tonight Again


13. Belgien: Loïc Nottet - Rhythm Inside14. Österrike: The Makemakes - I am yours


15. Grekland: Maria Elena Kyriakou - One Last Breath


16. Montenegro: Knez - Adio


17. Tyskland: Ann Sophie - Black Smoke


18. Polen: Monika Kuszyńska - In The Name Of Love


19. Lettland: Aminata - Love Injected


20. Rumänien: Voltaj - De la capăt (All Over Again)


21. Spanien: Edurne - Amanecer


22. Ungern: Boggie - Wars for nothing


23. Georgien: Nina Sublatti - Warrior


24. Azerbajdzjan: Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf


25. Ryssland: Polina Gagarina - A Million Voices


26. Albanien: Elhaida Dani - I'm Alive


27. Italien: Il Volo - Grande Amore
Vad tycker du om finalisterna? Rösta!

Ranker - Lists About Everything
Vem vinner Eurovision Song Contest 2015? Reviewed by Pierre on 13:20:00 Rating: 5

9 kommentarer:

 1. Efter att ha lekt lite i excel så har jag kommit fram till följande resultat:

  1. Sverige 331p
  2. Ryssland 318p
  3. Italien 317p
  4. Estland 221p
  5. Azerbajdzjan 125p
  6. Norge 107p
  7. Slovenien 107p
  8. Australien 98p
  9. Belgien 92p
  10. Spanien 87p
  11. Rumänien 74p
  12.Israel 69p
  13.Grekland 66p
  14.Montenegro 43p
  15.Serbien 37p
  16. Albanien 33p
  17. Cypern 31p
  18. Ungern 31p
  19.Georgien 28p
  20. Armenien 24p
  21. Litauen 20p
  22. Lettland 19p
  23. Polen 15p
  24. Storbritannien 11p
  25. Österrike 8p
  26. Tyskland 8p
  27. Frankrike 7p

  Framför allt kommer jag att hålla mina tummar för Sverige, Estland, Slovenien och Belgien ikväll! :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror att även Georgien kan skrälla in sig i topp tio. Tror att Norge får bättre resultat än Estland (kanske orättvist men ja) Serbien istället för Israel och annars är jag ungefär på din sida! Ah just det och tyvärr så vinner nog Australien. jag är nöjd med vem som helst annars och tänker förutom Sverige heja lite extra på Belgien och Ryssland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Australien vinner inte.

   Radera
  2. Det hoppas jag du har rätt i!!:-)

   Radera
  3. Jag hoppas och tror att jag har rätt! :D Om bara några timmar så får vi svaret! så laddad för detta nu :D

   Radera
 3. Jag tycker inte att Estland har fått ett så dåligt utgångsläge trots allt. Det är den enda favoriten fram till Måns och kommer troligtvis vara det första bidraget som många reagerar starkt på. Vågar inte tro på vinst dock :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du har rätt! :)
   12an från Sverige tycker jag iaf dom borde kunna få!
   Australien och Norge skulle oxå kunna få den tror jag :)

   Radera
 4. Jag har väldigt svårt att bestämma ordningen på mina favoriter, men tio i topp VILL är: Sverige, Norge, Italien, Spanien, Ryssland, Israel, Australien, Estland, Rumänien och Azerbadjan. Men TROR Belgien och Lettland letar sig in och får väl peta bort Rum och Azer då, som ingen verkar tro på tyvärr. Slovenien tror jag inte på.
  Så himla spännande, känns totalt öppet, men heja Måns!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.