Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Stockholm blir värdstad för Eurovision Song Contest 2016!

Så snart Måns Zelmerlöw tagit hem eurovisionsegern i Wien i maj inledde SVT jakten på nästa års värdstad. Stockholm, Göteborg, Linköping, Sandviken/Gävle och Örnsköldsvik anmälde alla intresse - och idag meddelade SVT att man gjort sitt val! Eurovision Song Contest 2016 kommer att gå av stapeln i Stockholm med Globen som huvudarena!

Globen kommer att bli scen för de båda semifinalerna samt finalen den 10, 12 och 14 maj nästa år, men alla områdets arenor kommer att engageras i tävlingen. Hovet kommer att fungera som presscenter och Annexet kommer att vara tillhåll för de tävlande ländernas delegationer. Tävlingens exekutiva producent Martin Österdahl meddelar också lite kryptiskt att kronan på verket blir möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget.

Sedan Malmö ju fick vara värdstad när Sverige senast arrangerade Eurovision Song Contest 2013 så känns valet av Stockholm både väntat och logiskt, och när man nu dessutom lyckats få tillgång till samtliga arenor i Globen-området känns det som om man fått till bästa möjliga förutsättningar för ett storslaget arrangemang - de bästa Sverige hade kunnat erbjuda.

Förra gången Sverige var värd strävande man efter att skala ned tävlingen med en mindre arena och en mindre budget, men jag noterar att man både med valet av arena och sina ordval - det talas om att ta arrangemanget till nya höjder - tar en annan inriktning den här gången. Särskilt nyfiken är jag givetvis på hur man tänker använda enorma Tele2 Arena under finalen. Framför allt hoppas jag dock att man lyckas få tävlingen att engagera hela Stockholm och sätta sitt avtryck i hela staden! Vi har mycket spännande att se fram emot under de kommande månaderna…
Stockholm blir värdstad för Eurovision Song Contest 2016! Reviewed by Pierre on 17:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.