Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Klart för final i Svensktoppen Nästa 2015

För fjärde året i rad fungerar Sveriges Radio P4s musiktävling Svensktoppen Nästa som en väg in i nästa års melodifestival - och nu är allt klart för final i årets upplaga!

Under våren och sommaren har de tjugofem lokala P4-stationerna arrangerat deltävlingar och på så sätt skrapat fram 25 potentiella finalister. Bland dessa har nu en jury valt ut åtta som kommer att få göra upp i en final på Lisebergs stora scen den 6 september - på spel står en utmanarplats till Svensktoppen och en plats i nästa års upplaga av Melodifestivalen.

Efter att ha följt de lokala stationernas uttagningar med ett getöga under sommaren tycker jag årets upplaga håller riktigt hög klass! Här finns flera artister som hög potential och juryn gjorde ett riktigt bra jobb när de sållade ut de slutliga finalisterna. De tre tidigare vinnarna Terese Fredenwall, EKO och Calle Johansson gjorde inget större väsen av sig när det väl var dags att tävla i Melodifestivalen, men med rätt låt är det mycket möjligt att den här upplagans representant lyckas bättre.

Just det där gör ju samtidigt tävlingen en smula svårbedömd ur melodifestivalperspektiv - artisten som väljs ut att melodifestivaltävla kommer ju att förses med en ny låt att tävla med där. I det här läget handlar alltså allt om artisterna och helhetsbilden av dem - som vi just nu saknar.

Ska vi gå på det vi har just nu har jag i alla fall en stor favorit i P4 Upplands representant, den 20-årige Michael Fannon från Norrtälje som nyligen skivdebuterade med EPn Bara så de e under management av Noice-stjärnan Peo Thyrén. Här tävlar han med Kommer tid, kommer råd, en svängig sak med hög singalong-faktor som inte skulle skämmas för sig på en melodifestivalscen.

Riksfinalen den 6 september avgörs genom till hälften röster från en expertjury och till hälften genom sms-röster från P4-lyssnarna, en omröstning som inleds redan nu idag samtidigt som de åtta finalisterna tar plats i P4-stationernas spellistor. Observera dock att platsen till Melodifestivalen ges till en av finalisterna av en expertjury - inte nödvändigtvis till vinnaren! Här är hela finalfältet samt de lokala vinnarna som inte nådde ändå fram till final - lyssna på dem allihop via länkarna!

Finalisterna i Svensktoppen Nästa 2015

1.
P4 Uppland
Michael Fannon
2.
P4 Malmöhus
Sofia Sandberg-Albihn
3.
P4 Stockholm
Smajling Swedes
4.
P4 Kalmar
Fanny Nilsson
5.
P4 Blekinge
Jens Sporron
6.
P4 Sörmland
Miss Winter
7.
P4 Göteborg
Jawone
8.
P4 Halland
Laila Adèle

Övriga vinnare i de lokala finalerna

P4 Dalarna
Malin Jonsson
P4 Gotland
Sons of Bourbon
P4 Gävleborg
Henrik Lundholm
P4 Jämtland
Michael Michailoff
P4 Jönköping
Kaptain
P4 Kristianstad
Clara Persson
P4 Kronoberg
Simon & Tim
P4 Norrbotten
Lamps & Flowers
P4 Sjuhärad
Travellers
P4 Skaraborg
Jimmy Laakso
P4 Värmland
James Carlstedt
P4 Väst
Delivery
P4 Västerbotten
H+ME
P4 Västernorrland
Crash n Recovery
P4 Västmanland
Julia Lorenz
P4 Örebro
Moa Gagnert
P4 Östergötland
The Shoo Shoo Sisters
Klart för final i Svensktoppen Nästa 2015 Reviewed by Pierre on 13:51:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.