Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Dags att skicka in ditt bidrag till Melodifestivalen 2016!

Är det du som ska ta över titeln efter Måns?
Sitter du på bidraget som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest på hemmaplan i Stockholm nästa år? Då är det dags att skicka in det - idag öppnade nämligen inskicket av bidrag till Melodifestivalen 2016!

Upplägget är välbekant: Inskicket är uppdelat i två kategorier, Ordinarie tävling för upphovsmän som tidigare haft verk utgivna och Allmänhetens tävling för upphovsmän som inte haft det.

Totalt kommer 28 bidrag att tas ut att tävla i Melodifestivalen nästa år, varav ett kommer att framföras av en av finalisterna i Svensktoppen Nästa 2015 som avgörs nu på söndag (se här). 14 bidrag tas ut av en urvalsjury bland de inskickade bidragen och övriga 14 väljs ut av Melodifestivalens redaktion, antingen som specialinbjudna tävlande eller som utvalda bland de inskickade bidragen. Urvalsjuryn har också till uppdrag att välja fem finalister ur Allmänhetens tävling som blir direktkvalificerade till slutomröstning av de ca 100 bästa. Ingen av dessa är dock garanterad en plats i tävlande startfält.

Du kan skicka in ditt bidrag från och med nu fram till och med onsdagen den 16 september kl 8.59. De utvalda tävlande kommer sedan att avslöjas under oktober-november.

Äntligen börjar den nya eurovisionsäsongen att dra igång! Nu är det bara att hålla tummarna för en riktigt grym upplaga av Melodifestivalen - och kanske ännu mer för ett riktigt starkt bidrag att låta representera Sverige i maj nästa år! Vi lär höras mer framöver!

Länkar

Anmälan till Ordinarie tävling
Anmälan till Allmänhetens tävling
Vanliga frågor om att vara med i Melodifestivalen 2016
Regler för Melodifestivalen 2016
Dags att skicka in ditt bidrag till Melodifestivalen 2016! Reviewed by Pierre on 18:17:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Haha, tror du glömt ett ord i kategori-delen...

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.