Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Douwe Bob tävlar för Nederländerna i Stockholm!

Douwe Bob
Det nya eurovisionsäsongen har ju alldeles nyss börjat dra igång - men redan nu är den första artisten för Eurovision Song Contest i Stockholm nästa år klar!

Nu ikväll avslöjade nämligen det nederländska tvbolaget AVROTROS i direktsänd tv att man internt utsett den 22-årige singer/songwritern Douwe Bob till sin representant!

Douwe Bob slog igenom i hemlandet när han tävlade och vann i tvtalangshowen De beste singer-songwriter van Nederland för tre år sedan. Året därpå släpptes debutalbumet och tidigare i år uppföljaren Pass it on som genast blev listetta på den inhemska albumlistan. Förstasingeln från det albumet var Hold On, en duett med eurovisionmeriterade Anouk, vilken följdes upp med hans första singeletta, sommarhiten Sweet Sunshine.

Hans tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest sägs redan vara klart, men vi får ge oss till tåls till februari innan vi får höra det - det sägs dock att vi har att vänta oss ett bidag i upptempo. Det här blir fjärde året i rad som Nederländerna väljer såväl artist som låt bidrag internt. De två första åren ledde metoden till stor succé med fina finalplaceringar för Anouk och The Common Linnets medan Trijntje Oosterhuis misslyckades med att nå final i Wien i våras.

Hoppsan, det här kom plötsligt, men det är väl bara att koppla ur friläget och lägga in en växel - säsongen är igång! Efter en snabbkoll på vad Douwe Bob gjort förut tycker jag det låter lovande. Vi snackar singer/songwriter-pop, ofta med en skön dos soul - som i den redan nämnda listettan från i somras Sweet Sunshine. Vi kollar in videon till den!

Douwe Bob tävlar för Nederländerna i Stockholm! Reviewed by Pierre on 20:58:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.