Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Smajling Swedes är klara för Melodifestivalen 2016!

Idag avgjordes Svensktoppen Nästa 2015 på Lisebergs stora scen inför Sveriges Radio P4s lyssnare och 60'000 åskådare på plats - och därmed är den första artisten för Melodifestivalen 2016 klar!

Under våren och sommaren har de tjugofem lokala P4-stationerna arrangerat deltävlingar och på så sätt skrapat fram 25 potentiella finalister bland sammanlagt 845 tävlande. Bland dessa 25 valde sedan en jury ut de åtta som gjorde upp i dagens final under programledning av Lasse Kronér och Carolina Norén.

På spel stod en utmanarplats till Svensktoppen och en plats i Melodifestivalen - men för första gången gick inte både melodifestivalplatsen och svensktoppsutmanarplatsen per automatik till vinnaren.

Vinnaren i Svensktoppen Nästa 2015 utsågs via en kombination av sms-röster från lyssnarna och rösterna från en expertjury och belönas med en utmanarplats till Svensktoppen. Den titeln gick i år till P4 Upplands Michael Fannon och Kommer tid, kommer råd sedan han fått göra upp i en superfinal mot P4 Göteborgs Jawone och hans Främling. Michael kan därmed se fram emot att få utmana till Svensktoppen senare i år.

Melodifestivalplatsen gick till en av de andra tävlande finalisterna, handplockad av en expertjury - som föll för P4 Stockholms representanter, trion Smajling Swedes bestående av Oscar Juhola, Arvid Ångström och Dennis Babic.

I Svensktoppen Nästa tävlade de med Goosebumps, en skönt laid back tropical house-låt som får sommarkänslan att hänga kvar i åtminstone tre minuter extra - och med stor sannolikhet blir det något inte helt fjärran från den vi kommer att få höra även när deras melodifestivalbidrag avslöjas nästa år. Killarna, som alla jobbar som musikproducenter och DJs, säger sig ha tagit fram ett unikt sound med textrader du vill sjunga med i, melodier du inte kan sluta nynna på och rytmer du dansar till om och om igen, allt med en tydlig elektronisk känsla.

Jag tycker man gjort ett riktigt bra val med en artist som känns både fräsch och här och nu - Smajling Swedes kan mycket väl funka i Melodifestivalen med rätt låt. Däremot tycker jag att upplägget för årets Svensktoppen Nästa känns rejält märkligt. Vem tror ni är nöjdast efter dagens final, vinnaren Michael Fannon (för övrigt en mycket välförtjänt sådan) som får utmana till Svensktoppen eller Smajling Swedes som just knipit den första platsen i nästa års melodifestival? Att framställa melodifestivalplatsen som ett trevligt litet tröstpris medan tävlingens vinnare lämnas med smulor saknar ju helt rimliga proportioner. Det råder ingen som helst tvekan om att dagens stora vinnare var Smajling Swedes - ett stort grattis till dem!

Vinnare av Svensktoppen Nästa 2015

P4 Uppland
Michael Fannon - Kommer tid, kommer råd
(Michael Fannon, Nicklas Eklund, Johanna Granvist)

Klara för Melodifestivalen 2016

P4 Stockholm
Smajling Swedes Goosebumps (Kommer att tävla med en annan låt i Melodifestivalen)
(Arvid Ångtröm, Dennis Babic, Oscar Juhola)

Övriga finalister i Svensktoppen Nästa 2016

P4 Malmöhus
Sofia Sandberg-Albihn - The sunny side
(Jörgen Andersson, Dan Attlerud)
P4 Kalmar
Fanny Nilsson – Alone
(Thomas “TK” Karlsson, Martin Eriksson)
P4 Blekinge
Jens Sporron - Make a mistake
(Jens Sporron)
P4 Sörmland
Miss Winter - The Road
(Anna Edman, Jenny Hillman, Linda Pröjtz-Ålund)
P4 Göteborg
Jawone – Främling
(Kamal Javanmiri (Jawone))
P4 Halland
Laila Adèle - Blame it all on you
(Melanie Wehbe, Måns Ek)
Smajling Swedes är klara för Melodifestivalen 2016! Reviewed by Pierre on 16:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.