Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Storbritannien storsatsar inför Eurovision i Stockholm

Scooch - en färgglad brittisk flopp
Brittiska BBC tänker helt nytt den här säsongen efter fem år av internt utvalda eurovisionbidrag som alla misslyckats med att ge landet tillbaka glansen av fornstora dagar - i den nya strategin slår man upp portarna åt alla möjliga håll i vad man kallar den största brittiska uttagningen någonsin!

Från och med nu fram till den 20 november kan vem som helst som är sugen på att delta skicka in sitt bidrag i form av en video. Alla som hunnit fylla 18 och har en låt som uppfyller kraven på ett eurovisionbidrag är välkomna att delta så länge bidraget framförs live av artisten man tänker sig ska tävla i Stockholm.

Sedan kommer BBC att engagera den brittiska grenen av eurovisionfannätverket OGAE för att bland dessa ta fram en kortare lista av tänkbara finalister - man vill uppmärksamma fansens viktiga roll i tävlingen och menar att de om några har koll på vad som kan tänkas gå hem.

Utöver detta återupplivar man ett samarbete med branschorganisationen BASCA (British Academy of Songwriters, Composers and Authors) som kommer arrangera en låttävling bland sina medlemmar.

För att lyckas engagera den etablerade musikindustrin kommer man också att använda sig av konsulter från BPI, det representativa organet för brittiska skivbolag, och BRIT Awards Ltd, som varje år ligger bakom branschens musikprisutdelning BRIT Awards. Deras uppdrag blir att åstadkomma och upprätthålla kommunikation med etablerade producenter, låtskrivare och managers i hopp om att engagera även dem i tävlingen.

Låtar från alla dessa vägar kommer slutligen att ställas samman i en final där en proffsjury tillsammans med de brittiska tittarna bestämmer vilket bidrag man kommer att skicka till Stockholm. Däremot har inget ännu sagts om vilken form den här finalen kommer att ha - om det blir en storslagen tvshow eller kanske en mer blygsam omröstning via nätet.

Nog låter det kul att BBC inte låtit sig slås ner av dåliga resultat och svalt intresse från britterna - men jag förhåller mig trots de stora planerna försiktigt skeptisk till dess att jag bevisats om motsatsen. Man har ju under senare år haft förtvivlat svårt att engagera namn som håller, och de senaste gångerna de brittiska tittarna fick vara med och bestämma så misslyckades man kapitalt med att välja rätt; Flying the flag (For You) med Scooch (bilden) och Even If med Andy Abraham rosade inte precis marknaden 2007 och 2008. Jag reserverar mig också inför tilltron till fansen (förlåt kära fanvänner) - de har alltför ofta visat sig alldeles för konservativa för att kunna välja vinnarlåtar.
Storbritannien storsatsar inför Eurovision i Stockholm Reviewed by Pierre on 14:38:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.