Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Highway tävlar för Montenegro i Stockholm!

Highway
För närvarande spekuleras det vilt i vilka länder som kommer att representeras under Eurovision Song Contest i Stockholm. Så här långt ser det ut att bli ungefär samma uppställning som i våras i Wien med undantaget att Ukraina kommer tillbaka efter ett års timeout och att Australien försvinner efter gästspelet i våras - men ännu kan mycket hända!

Ett frågetecken kan dock rätas ut idag - sedan Montenegros röstande jury diskvalificerades i Wien har tvbolaget RTCG hotat med att dra sig ur tävlingen. Man menade att diskningen var grundlös och orättvis och överskuggade det faktum att man faktiskt nådde sin bästa placering hittills i tävlingen när Adio med Knez slutade på trettonde plats. Så blir det nu inte - idag meddelades inte bara att man deltar, man har också utsett artisten man tänker skicka!

Tvbolaget har med hjälp av en proffsjury internt utsett trion Highway bestående av Petar Tošić, Marko Pešić och Luka Vojvodić till sin representant i Stockholm. Trion slog igenom när de slutade fyra i vårens upplaga av X Factor Adria vilket sedan följdes upp av en tredjeplats i nykomlingsklassen i musikfestivalen Sunčane Skale.

Låten de kommer att tävla med i Stockholm vet vi ännu inget om, men att döma av tillgängliga klipp från de båda tävlingarna ovan känns det som om Montenegro ställt sig i uppförsbacke - det låter inte särskilt imponerande... Men men, det är ännu långt kvar till maj nästa år, med rätt låt och lite finslipning kan mycket hända. Vi kollar in ett par smakprov på Highway, överst ett klipp från finalen av X Factor Adria och därunder ett ifrån Sunčane Skale med låten Bar Na Kratko som sedan blev trions första singel:

Highway tävlar för Montenegro i Stockholm! Reviewed by Pierre on 15:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.