Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Iveta Mukuchyan tävlar för Armenien i Stockholm!

För ett par veckor sedan bekräftade Armenien att man kommer att delta i Eurovision Song Contest i Stockholm samtidigt som man passade på att lägga ut en teaser på YouTube (se här) om artisten man tänker skicka dit. Teasern sade inte mycket mer än att det handlar om en kvinnlig solist - men idag avlöjades hennes identitet i den armeniska tvshowen Profession - Journalist - hon heter Iveta Mukuchyan.

28-åriga Iveta och hennes familj flyttade till Tyskland vid fem års ålder och bodde sedan där tills hon för fem år sedan flyttade tillbaka till sitt hemland. Som artist uppmärksammades hon först 2010 då hon tävlade i en den armeniska motsvarigheten till Idol, Hay Superstar, där hon slutade femma. Två år senare tävlade hon i tyska The Voice där hon tog sig vidare till de tvsända liveshowerna och bland annat framförde Euphoria i en tolkning där det tydligt framgår att hon är skolad jazzsångerska.

Hennes tävlingsbidrag är ännu inte utsett utan jakten börjar här och nu då Iveta och det nationella tvbolaget bjuder in all världens låtskrivare att skicka in sina bidrag till selection@armtv.com före den 13 november i ett nytt YouTube-klipp:

Armenien följer härmed Nederländerna och Montenegro och blir det tredje landet att avslöja vem de skickar till Stockholm! Att döma av tillgängliga klipp med Iveta är det tydligt att man valt en stark sångerska i alla fall - nu gäller det bara att man också lyckas hitta en riktigt bra låt åt henne! Jag tänker hålla tummarna för att man hittar den i närområdet och att den låter... armenisk! Tills vidare kan vi kolla in Iveta i t.ex. senaste singeln Simple like a flower:

Iveta Mukuchyan tävlar för Armenien i Stockholm! Reviewed by Pierre on 19:42:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.