Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Portugal drar sig ur Eurovision Song Contest

Leonor Andrade som representerade Portugal i Wien
Säcken med länderna vi kommer att möta i startuppställningen i Eurovision Song Contest i Stockholm nästa år håller som bäst på att knytas ihop - nu på lördag går nämligen deadline för de preliminärt anmälda länderna att dra sig ur utan att drabbas av straffavgift. Därmed inte sagt att vi då kommer att veta allt - innan EBU presenterar den slutgiltiga uppställningen är vi utlämnade att de besked som de berörda tvbolagen själva är beredda att lämna. Nu har ett av dem lämnat ett riktigt tråkigt sådant.

Portugisiska RTP meddelar nämligen att man drar sig ur den här gången då man valt att göra andra prioriteringar inför nästa år. Samtidigt finns dock gott hopp om kortvarig frånvaro - man lovar att vara tillbaka redan 2017 med en nystart.

Portugal har hittills deltagit i Eurovision Song Contest 48 gånger sedan man debuterade 1964. Sedan dess har man bara hoppat över tävlande fyra gånger förut, varav tre frivilligt; 1970 bojkottade man tillsammans med ett knippe andra länder tävlingen sedan fyra länder delat på segern året före, år 2000 fick man inte vara med på grund av den tidens regler som sade att länderna med svagast genomsnittsstatistik de senaste fem åren åkte ut, 2002 valde man att dra sig ur (och ersattes av Lettland som sedan vann tävlingen) liksom 2013 då man valde att stå över av ekonomiska skäl. En intressant iakttagelse är att portugiserna härmed missar ett Eurovision Song Contest under svenskt värdskap för tredje gången i rad!

Fortfarande återstår en del frågetecken om vilka länder som dyker upp i Stockholm, men än så länge finns gott hopp om att det blir lika många som de 40 i Wien. Ukraina har annonserat att man gör comeback efter ett års frånvaro samtidigt som både Bulgarien och Bosnien Hercegovina har lämnat in en preliminär anmälan att återkomma efter frånvaro - de båda senare har dock haft för (o)vana att göra så flera gånger förut för att sedan trots allt dra sig ur i sista minuten... I den andra änden är Portugal än så länge det enda avhoppet från årets uppställning medan Australien med stor sannolikhet försvinner efter gästspelet i Wien - även om somliga ännu verkar tro att de trots allt kommer att bjudas in även den här gången...
Portugal drar sig ur Eurovision Song Contest Reviewed by Pierre on 15:51:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.