Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De fem tävlande i Belgien har avslöjats

I våras gjorde Belgiens Loïc Nottet stor succé i Wien när hans Rhythm Inside lite överraskande - men i mina ögon väldigt välförtjänt - tog sig ända upp till fjärdeplatsen i finalen, belgarnas bästa placering på över ett decennium. Idag avslöjades hur man tänker göra för att upprepa den framgången!

Den här gången är det flamländska tvbolaget VRTs tur att välja det belgiska bidraget och tydligen har man tagit intryck av den franskspråkiga konkurrentens framgångar med Loïc och Roberto Bellarosa de senaste åren - man satsar på ung talang med utvecklingspotential. Under en radiosändning i morse avslöjades att man internt valt ut fem artister som kommer att få göra upp i en nationell uttagning under namnet Eurosong 2016, alla relativt orutinerade och med bakgrund i talangshower som The Voice och Idol.

Tävlingen kommer att avgöras under tre söndagar i januari, den 3e, 10e och 17e. I den första sändningen får artisterna presentera sig, i den andra introducera bidragen de kommer att tävla med och i den tredje avgörs det hela i en final mellan de fem. Där avgör de flamländska tvtittarna tillsammans med tio internationella jurygrupper vem som kommer att få åka till Stockholm för Belgiens räkning.

Kul att man satsar på en tvsänd uttagning igen, men jag förhåller mig lätt skeptisk till flamländarnas förmåga att välja rätt - senast de hade det förtroendet så stod vi där med Axel Hirsouxs hiskeliga Mother. Dessutom har belgarna hittills aldrig tagit sig till final två år på raken under semifinal-eran... Nåja, hoppet lever och jag blir gärna positivt överraskad - att döma av trailern här nedan finns åtminstone röstmässing potential hos de tävlande!

Eurosong 2016

Schemat
3 januari
Första showen – artisterna presenteras
10 januari
Andra showen – tävlingsbidragen introduceras
17 januari
Final – vinnaren utses

De tävlande
Laura Tesoro
Adil Aarab
Astrid Destuyver
Amaryllis Uitterlinden
Tim Frantzis
De fem tävlande i Belgien har avslöjats Reviewed by Pierre on 16:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.