Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Kaliopi tävlar åter för Makedonien!


Makedonien har haft förtvivlat svårt att komma någon vart i Eurovision Song Contest de senaste åren - på de åtta senaste försöken har man bara tagit sig till final en enda gång! Kanske inte så märkligt då att man åter väljer att satsa på den där artisten som klarade tricket!

Kaliopi gick ju till final 2012 med Crno I Belo och får nu alltså chansen att åter snygga till Makedoniens eurovisionfacit!

Tanken var att Kaliopi Bukle skulle ha representerat landet redan vid deras debut 1996. Just det året var det dock kval in i tävlingen och Makedonien åkte ut innan Europa ens fått en chans att höra hennes tävlingsbidrag Samo Ti. Sedan dess har hon förutom eurovisiontävlandet 2012 hunnit bli en av både sitt lands och hela Balkans största artister med dussinet album och högvis med hits och utmärkelser i ryggen - och nu väntar oss alltså ännu en dos Kaliopi från eurovisionscenen! Hennes tävlingsbidrag får vi dock vänta på - det presenteras inte förrän i slutet av februari i en särskild tvshow. Vi vet dock redan att det har samma upphovsman som låten hon tävlade med sist, Romeo Grill.

Njae, lite småtrist är det allt att makedonierna lämnar sin nationella uttagning och gör ett internval den här gången och nog är det lite mer spännande med någon man inte hört förut - men viss förståelse har jag ändå för frustrationen över uteblivna framgångar och Kaliopi är utan någon som helst tvekan en stark artist. Finalplatsen hon fick senast berodde till stor del på hennes egen lyskraft, röst och scennärvaro - men jag hoppas hon får med sig en lite roligare låt den här gången! Hör hennes egen hälsning inför återkomsten här:
Kaliopi tävlar åter för Makedonien! Reviewed by Pierre on 20:48:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Så himla kul! Älskade verkligen Crno i Belo och tycker Kaliopi är en väldigt spännande artist! : )

    SvaraRadera
  2. Årets bästa nyhet. Något så märkligt som en riktigt stark artist i ESC. Grymt kul. Med en lika grym låt som sist eller helst ännu bättre kan detta bli hur bra som helst.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.