Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på bidragen från schweiziska RTS

Hittills har eurovisionsäsongen bjudit på väldigt lite att lyssna på! Förutom att de tävlande bidragen i Estland börjar droppa in så här fått nöja oss med alla de hundratals bidrag som tävlar i det tyskspråkiga schweiziska tvbolaget SRFs webuttagning - men nu får vi ett lite knippe till!

Det handlar även nu om Schweiz! Schweizarna försöker även den här gången vaska fram ett bidrag via ett samarbete mellan landets fyra nationella tvbolag, var och ett representerande ett av landets fyra officiella språk. De fyra väljer från vars ett håll ut kandidater som så småningom kommer att kristalliseras ut till ett finalfält om tio bidrag som gör upp om segern i den nationella finalen den 13 februari.

Första steget är Expertencheck, där tvbolagens kandidater framför sina bidrag live inför en jury som sedan bestämmer vilka som får tävla i finalen. Tyskspråkiga SRF och rätoromanska RTR väljer ut 10 bidrag som framförs i Expertencheck varav tre tar sig vidare till finalen, franskspråkiga RTS väljer sex varav tre tar sig till finalen medan italienskspråkiga RSI väljer tre varav ett går till final. Just RTS har nu avslöjat vilka tre kandidater de har bestämt sig för!  

En tremannajury bestående av Paolo Meneguzzi (Schweiz 2008), Gabriel Broggini (Schweiz 2012, som ena halvan av Sinplus) och Simone Tomassini är det som fått äran att välja - och jag tycker de gjort det riktigt bra! Vi snackar inte eurovisionvinnarmaterial, men väl en riktigt god start på säsongen. Du kan kolla in de tre här nedan - efter Expertencheck den 6 december vet vi vilken av dem som finaltävlar i februari!

Italienskspråkiga RTS tre finalkandidater

Elias Bertini - Elephant
Nathalie - Share LoveLyssna på bidragen från schweiziska RTS Reviewed by Pierre on 14:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.