Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Minus One tävlar för Cypern med svensklåt!

Idag avslöjade det cypriotiska tebolaget CyBC att man gjort ett internt val inför Eurovision Song Contest i Stockholm nästa år - det blir rockbandet Minus One som får den äran och man kommer att tävla med en låt skriven tillsammans med vår egen Thomas G:son.

Femmannabandet Minus One har spelat tillsammans i sex år och består av sångaren Francois Micheletto, gitarristen Harrys Pari på gitarr, basisten Antonis Loizides, trummisen Chris J och gitarristen Constantinos Amerikanos som även står för bakgrundssång.

Den som hängde med under förra årets eurovisionsäsong känner säkert igen bandet från Eurovision Song Project, Cyperns uttagning till eurovision i Wien, där man tog sig ända till bronsplatsen i finalen efter att bland annat ha fått tolvpoängaren från den röstande juryn för sin Shine - något som säkert bidragit till att valet föll på just dem när man i år av ekonomiska skäl valde att lägga ner den nationella uttagningen.

För Thomas G:sons del innebär det här att han tävlar i Eurovision Song Contest för elfte gången och för det sjätte landet i raden efter att tidigare ha representerat Sverige, Danmark, Norge, Spanien och Georgien! I Wien senast stod han ju bakom två av bidragen - de från Spanien och Georgien.

Lite trist är det allt att cyprioterna lägger den nationella uttagningen på is - jag tyckte den var riktigt underhållande sist - men jag tycker att man gjort ett kul internval! Cypern kommer härmed att trampa ny mark genom att för första gången skicka rock till tävlingen och man gör det med ett band som kändes riktigt starkt i den nationella uttagningen i vintras! I väntan på att få höra bidraget Minus One kommer att tävla med i Stockholm kollar vi in låten de blev trea med på hemmaplan i vintras - här är Shine från den nationella finalen:

Minus One tävlar för Cypern med svensklåt! Reviewed by Pierre on 16:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.