Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Österrike väljer bidrag den 12 februari

I våras lyckades Österrike med vad inget annat värdland lyckats med i Eurovision Song Contest förut - man fick inte ett enda poäng i finalen! Trots att stackars The Makemakes fick stå där poänglösa med sin I am yours meddelades dock idag att man fortsätter välja eurovisionbidrag i en nationell uttagning enligt en liknande modell som senast - Wer singt für Österreich? återkommer med final den 12 februari!

Lite nya grepp blir det dock! Nio av de tio finalisterna kommer att utses internt av den välmeriterade musikern och DJn Eberhard Forcher tillsammans med tvbolaget ORF medan den tionde och sista kommer att utses i en öppen uttagning via Facebook.

Är man sugen på att knipa den där sista wildcardplatsen så kan man skicka in sitt bidrag från och med nu fram till den 11 december då omröstningen drar igång på ORFs eurovisionsida på Facebook (som du hittar här). Bidraget med flest likes när omröstningen avslutas går till final - vilket innebär att omröstningen kommer att gå att följa live!

Jag tror bestämt det här är första gången någon tar till Facebook för att välja en finalist i en eurovision-uttagning! Vi får nog räkna med intensiva röstningskampanjer från de tävlande under jul och nyår i sociala medier... Omröstningen avslutas i januari då alla de tio finalisterna avslöjas.
Österrike väljer bidrag den 12 februari Reviewed by Pierre on 20:22:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.